Danes sem na radiu ujela, da so v Kranju izmerili 35 stopinj.
Ja, tako kot naše rožice, smo žejni tudi mi, kajne.
Od spomladi je naše gospodinjstvo bogatejše za ožemalnik OmegaJuicer. Iz njega je že priteklo vse sorte, a zadnje dni je v glavni vlogi rdeči ribez. Krasno je, da ga pred sočenjem ni potrebno pecljati.
Mateja je svetovala dodatek jabolk.
Pia je v vodo čez noč namočila citronsko meliso.
In vsi po vrsti uživamo ob osvežujoči kiselkasti mešanici.
Dario Cortese je v knjigi Sadje - moč naravne hrane zapisal: Ribez so v poganskih časih imenovali "kresno grozdičje" ... Sončni ogenj nekako odseva tudi ribez, saj je ena "najmočnejših" vrst sadja - poleg ostalih sestavin vsebuje celo vrsto rudnin, ki jih v taki pestrosti in količini med sadjem nudi le jagodičje. Zaradi tega krepi, poživlja in čisti telo, ki ga skrivnostni čas solsticija preda v objem svetlega vročega poletja.
Sedaj pa le hitro na vrt in privoščite si ga - ribez za zajtrk, kosilo in večerjo!
Veste zakaj mi je to jagodičje tudi všeč? Ker raste "samo od sebe". Saj ne, da bi se hvalila, a pri nas je to čisto samotarska rastlina. Vsako leto si pravim, da ga bom vsaj obrezala, tako kot učim vas, a ...
Vse kar predstavi RUTH na blogu,zgleda dobro in prekrasno...in polepša dan...
OdgovoriIzbrišiKako šele če se pogovarjaš z njo in sprejemaš energijo ki izhaja od nje...še na prijateljico jo lahko preneseš..hvala ker ste nama obema
polepšala DNEVE..
Mira,Jacqueline