Povem vam, gospodinje, ki kuhate vsak dan - občudujem vas!
Upam, da vas to osrečuje, tako kot mene, ko to počnem le nekaj dni v letu.
No, vedno, ko so otroci doma, poskrbim za zajtrk in večerjo. In za to sem, kakor pravi Jan, specialistka. A kosila niso moja domena.
Ta teden moram posrbet za naša lačna piščančka - Miha in Pio. Ki sta takooo hvaležna jedca!
Danes smo skupaj odkrivali nove razsežnosti amaranta.
Naredila sem kokice. Čisto preprosto - na zelo segreto teflonko sem stresla seme, ki je hitro popokalo.
Če želite o amarantu izvedeti kaj več, preberite Matejin članek v Družini!
Nato sem popražila še sončnice in sezam. In to je bil bogat dodatek klasičnemu obroku.
Pia je mešanico posula tudi po borovnicah, ki jih je zmešala z jogurtom in skuto.
Poleg vsakodnevne solate, ki jo sestavlja paradižnik, paprika, kumara, koruza, čebula, sir, tuna, drobnjak, bazilika, peteršilj, sem naredila zeljnato s krompirjem. Ta okus me vedno popelje v otroštvo.
Med pomivanjem posode je ropotal min. Iz koruze je najprej nastala polenta, malce kasneje pa še moka za žgance.
Sicer pa mi je mama Slavka danes predala bučarske posle.
Jutri odhaja na Kitajsko in Kazahstan.
Pa bom spet gospodinja ...
lahko napišete še kakšno kuharsko knjigo ali pa knjigo o hribih. Vse je tako zanimivo in lepo da komaj čakam vsak dan kaj bo novega na blogu
OdgovoriIzbrišiuspešne ˝gospodinjske˝dneve : )
Ja, moja želja je, da bi enkrat našla založnika za knjigo, ki bi bila posvečena ženski hoji v hribe :)
OdgovoriIzbriši