ponedeljek, 15. september 2008

Torkove kuharske delavnice

VABLJENI na


TEČAJ

PRIPRAVE ZDRAVE HRANE



Peka kruha brez kvasa

Čarobni svet buč

Pecivo brez jajc, belega sladkorja …

Nakaljevanje semen-kalčki


7., 14., 21. OKTOBRA 2008

4. NOVEMBRA 2008

ob 17.00 h


Osnovna šola Antona Janše, Kranjska cesta 27a, Radovljica



Vse delavnice bodo praktične, skupaj z vami bomo pripravili in poskusili številne jedi. Uporabljali bomo živila ekološkega ali DEMETER izvora.


07.10.2008 ob 17.00 h Kruh brez kvasa – ferment Sekowa

- Zakaj je naravno kvašen kruh boljši?

- Kakšni so učinki tako pripravljenega kruha na prebavo?

- Kako pripravimo in pečemo naravno kvašen kruh in ostale vrste kruha (zeliščni, kakavov, krekerji …).


14.10.2008 ob 17.00 h Skrivnostni svet buč

- Koliko sort buč poznamo, kako rastejo, kakšne so razlike med njimi?

- Zakaj so jesensko zimske buče koristne za naše zdravje?

- Zakaj je bučno olje celo zdravilno?

- Kako pripravimo zanimive enostavne jedi iz buč?


21.10.2008 ob 17.00 h Pecivo brez jajc, bele moke, belega sladkorja …

- Zakaj je tako pripravljeno pecivo boljše od klasičnega?

- Za koga je priporočljivo?

- Kako praktično pripravimo in pečemo slastna zdrava peciva?


04.11.2008 ob 17.00 h Nakaljena semena, kalčki za polno zdravje

- Kako nakaljevanje semen praktično poteka?

- Katera semena so primerna za kaljenje?

- Kako s kalčki pripravimo okusne presne jedi?


Udeležite se lahko tudi posameznih delavnic.


Tečaj vodita: Elvira Devetak Zavodnik in Mateja Reš


Cena posamezne delavnice je 29 Eur, v paketu 96 Eur

Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavami.

Prijave in informacije: gsm 040 742 428, ef.zavodnik@gmail.com,

gsm 031 778 096, mateja.res@amis.net

med 9.00-11.00 h in 16.00-18.00 h


Ni komentarjev:

Objavite komentar