Ne dvomim, da tudi vaši kalilniki niso več pospravljeni nekje v omari.
Sama ugotavljam, da imam čisto premajhne kapacitete. Ta teden bom kupila še kakšen kalilnik in povečala "proizvodnjo".
Danes zjutraj sem namočila lečo in rž, spirala pa ajdo in lucerno.
Ajda, "stara" dva dni je z lasastimi koreninicami prav zanimiva :)
Takole pa izgleda ajda en dan po začetku kaljenja.
Pladnje pustim kakšno minuto na odcejalniku.
Odvečno vodo, ki se zadrži na dnu, odlijem.
Semena namočene leče in rži bodo šla v kalilnik zvečer.
Nekaj nakaljene ajdove kaše sem zmlela v polžastem ožemalniku.
Ostalo sem prihranila in jo dodala zmleti ajdi. Primešala sem še kislo mleko, namočene rozine in sončnice, praženo konopljo, cimet ter žico jagodne marmede z rabarbaro.
Nato sem na stroju zamenjala nastavek in se lotila priprave soka iz lucerne.
Za konec pa še fotka včerajšnjega zajtrka. Kašice s kalčki na pogled niso nič kaj posebnega. A v sebi skrivajo marsikaj :)
Pa dober tek!!!
Vau, kakšni kalilniki. Sama se matram kar s steklenimi kozarci. Definitivno bom tudi sama preskočla na takšno vrtnarjenje.
OdgovoriIzbrišiKaj še čakaš!??
OdgovoriIzbrišiVeliko veselja in uspeha :)
Kje imate postavljene kalilnike?
OdgovoriIzbrišiNa okenski polici ali na pultu?
Moji niso namreč tako "zeleni".
Kar na pultu sredi kuhinje :)
OdgovoriIzbrišiNa okensko polico sije sonce, pa še okna so slabo izolirana, kar za kalčke ni dobro.
Hvala za odgovor!
OdgovoriIzbrišiTudi moji so na pultu.Jih bom premaknil bliže k svetlobi,mogoče bo bolje.
Lp