Že kar nekaj časa namesto kislega zelja na kruh nalagam kislo repo. Kriva je mama Slavka, ki me z njo pridno zalaga. Všeč mi je, ker je tako drobno naribana in je res slastna ...
Včeraj sem si po turi za večerjo privoščila en "srček" krompirjevega kruha z ajdovo kašo in orehi ter mali košček kamutovega kruha z bučami. Prvi je bil narejen na kislo - z repo in česnom, drugi pa je bil mišljen kot sladica - s češpljevo marmelado. Zraven pa kozarec pikantnega soka.
Morala bi zamenjat prt, saj je fotka prav kičasta, a sok iz rdečega zelja je prehitro stekel po mojem grlu :)
Pa še današnji zajtrk ...
Sedaj pa hitro na vaše vrtove!
Ojla Ruth!
OdgovoriIzbrišiVčasih se vprašam kako lahko delaš "take ture s tako hrano"... Ampak si živ dokaz, da gre tudi na zelenjavo in sadje. Če bi se lahko malo tvojih navad nalezla...
Pozdrav iz Štajerske!