V zadnjem času delam drobne, a zame zelo pomembne premike.
Ravno sedaj mineva eno leto, kar sem začela redno peči kruh, šele dober mesec pa se ukvarjam s kisanjem mleka.
To izgleda takole ...
Ko je mleko skisano, odstranim debel pokrov smetane in skledo dam v hladilnik.
Ko si zaželim kislega mleka, ga pripravim - vsak dan drugače, a osnova so kalčki, rozine in sadje.
Pred pol ure sem v ohlajeno kislo mleko zamešala kalčke amaranta, oluščeno konopljo in bučno marmelado z brusnicami. Kakooo je to dobro!!!
Presneto, močno sneži, le kako bom prišla do mlekomata?
Skrbi me, da bo v moji mlekarni prišlo do zastoja :)
O tem sva tudi midva že razmišljala. Sedaj si me spet "brcnila v rito"... Še danes gremo po mleko!
OdgovoriIzbrišiBosta videla, s kakšnim užitkom poješ "svoje" kislo mleko.
OdgovoriIzbrišiS čisto drugačnimi občutki kot kupljeno :)
Zanima me, ali mleko iz mlekomata najprej prehuhate in nato kisate ali kar direktno date kisat?? Pa še vprašanje - kje se dobi oluščena konoplja?? Hvala za dobre namige o zdravem prehranjevanju in gibanju. LP
OdgovoriIzbrišiMleko nalijem v skledo za kisanje "surovo", takoj ko ga prinesem iz mlekomata.
OdgovoriIzbrišiOluščeno konopljo pa kupim v Dobri misli v Lescah.
V primerjavi s konopljinim oljem je res slastna!!!
Oluščeno mešamo prav v vso hrano.
Naši mladi se sploh zabavajo ob tem :)
Njamči!! Jaz bom tudi to probala!!
OdgovoriIzbrišiLep zimski dan!
Že dlje časa spremljam vaš blog. Večkrat zasledim, da pripravljate domač kamutov kruh. Prosila bi, če mi napišete, kako se pripravlja.
OdgovoriIzbrišiNajlepša hvala!
Naročite jih lahko tudi v spletni trgovini Planet bio in ravno sedaj so v akciji:
OdgovoriIzbrišihttp://www.planetbio.si/
LP
Helena G.