sreda, 24. februar 2010

Domači kosmiči

Draga Vanja, malce dolgo je trajalo, a končno le izpolnjujem obljubo.
Zjutraj sem poslikala, kako naredim ovsene kosmiče.
Kosmičnik je prišel v našo kuhinjo, ko so bili otroci še majhni. Zrasli so v korenjake - morda tudi zaradi kosmičev :)
Če ne veste, zakaj je pomembno, da žita kosmičimo sproti, vzemite v roke Cortesejevo knjigo Semena tretje moči.
Prepričana sem, da kosmičev potem nikoli več ne boste kupili v trgovini!


1. korak
Iz omare vzamem kozarec, v katerem imam oluščeni oves.

2. korak
Zrna stresem ga v kosmičnik, malce potelovadim z roko, pa so kosmiči tu!

3. korak
Zamešam jih v zavreto mleko, malce pokuham, dodam rozine in počakam, da se kosmiči dobro napnejo.

Medtem olupim sadje ali zelenjavo in naredim sok.

Zadnji korak
Kuhane kosmiče stresem na krožnik, dodam nakaljene sončnice, mleto konopljino seme, brusnice, cimet ...
in (si) zaželim dober tek.

5 komentarjev:

  1. Kaj? Tako enostavno to gre?
    Definitivno si me prepričala - kosmičnik prihaja tudi v našo hišo!

    Prijetno izkoristi lep dan!

    OdgovoriIzbriši
  2. mmm, tole pa se zelo okusno bere :)

    OdgovoriIzbriši
  3. o, kako lep stenski kosmicnik! kosmicem vedno dodam malo zacimb: kardamoma, cimeta, vanilije in kancek ingverja. jih skuham na vodi, da so lazji ... in seveda rozine :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ti si pa polna idej! Hvala, da jih deliš z nami.
    Kje pa dobiš takle kosmičnik?.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  5. Nataša, že dolgo se pripravljam, da bi kosmiče začela kuhat v vodi, pa mi žal tako pripravljeni niso okusni :)
    Alenka, poglej na splet. Med drugim kosmičnike prodaja tudi Biotop.

    OdgovoriIzbriši