Precej let nazaj sem enkrat poskusila par majhnih kozarčkov in je kar ratalo. Mislim, da sem repo celo samo narezala, ne naribala. In seveda posolila. Pa pokrovček gor. V prvih dneh sem malo preverjala - odprla kozarčke, pogledala, poduhala.Potem pa sem jih pustila v temni špajzi in pozabila nanje za nekaj časa. Sem pa postavila kozarčke na pladenj za vsak slučaj, vendar ni nič prekipevalo. Priznam, da me je dober rezultat zelo presenetil, ker sem navajena, da se mi marsikaj pokvari :). Za kisanje me je opogumila knjiga Aleksandra Konjajeva Nevidni živi svet, opisuje kisanje v kozarcih, ampak za zelje in kumare, ne za repo. Priporočam! Lepe pozdrave z Dolenjske tudi gospe Slavki in hvala, Ruth, za vsakodnevni navdih! Neža
Draga Neža, hvala, mama Slavka je nad ekspresnim odgovorom navdušena! Ji je dal "krila". V sredo pa bo repo ribala za v sodček, za kisanje na preizkušen način. Kislo repo obožujemo!!!!!!!!
Živjo!
OdgovoriIzbrišiPrecej let nazaj sem enkrat poskusila par majhnih kozarčkov in je kar ratalo. Mislim, da sem repo celo samo narezala, ne naribala. In seveda posolila. Pa pokrovček gor. V prvih dneh sem malo preverjala - odprla kozarčke, pogledala, poduhala.Potem pa sem jih pustila v temni špajzi in pozabila nanje za nekaj časa. Sem pa postavila kozarčke na pladenj za vsak slučaj, vendar ni nič prekipevalo. Priznam, da me je dober rezultat zelo presenetil, ker sem navajena, da se mi marsikaj pokvari :). Za kisanje me je opogumila knjiga Aleksandra Konjajeva Nevidni živi svet, opisuje kisanje v kozarcih, ampak za zelje in kumare, ne za repo. Priporočam!
Lepe pozdrave z Dolenjske tudi gospe Slavki in hvala, Ruth, za vsakodnevni navdih!
Neža
Draga Neža, hvala, mama Slavka je nad ekspresnim odgovorom navdušena!
OdgovoriIzbrišiJi je dal "krila".
V sredo pa bo repo ribala za v sodček, za kisanje na preizkušen način.
Kislo repo obožujemo!!!!!!!!
Me veseli! Saj hrana je en del ljubezen, en del čarovnija in en del veselje do življenja.
OdgovoriIzbrišiZanimivo čaranje želim!
Neža