torek, 13. december 2011

Koristni namigi

Med razvajanja mojih staršev sodi tudi prinašanje olupljenega kostanja. Pa kako je mogoče, da je sredi decembra ravno takega okusa kot oktobra? Kostanj, zapakiran v vrečke, shranjujeta v hladilniku, na najnižji možni temperaturi.

Zadnič je med svetovanjem za sajenje rožic beseda nanesla tudi na kruh. Ružica mi je svetovala, naj namesto vode uporabim sirotko. In res, ta izboljša okus - tudi kruha iz pirine moke ...

Brigiti se moram zahvalit, da lahko kvinojo "posolim" z izvrstno zelenjavno mešanico. Drugo leto ne smem pozabit tudi sama spravit peteršilj, zeleno, korenček in začimbe v lične kozarčke.

Tu pa je čisto svež namig, od prejle :) Obljubim, da je okusen!
Klasičnemu "zimskemu" sadju, kot so pomaranče, limone, kivi ter ingver, dodajte gomolje topinamburja. 

 Ta "plevelna" reč vsebuje 80% vode in 20% suhe snovi.

Vsi sadni sokovi se mi zdijo tako koncentrirani, da iz enega litra z dodatkom vode naredim dva.
Če vas zanima, kaj vse bomo sočili v prihodnjih mesecih, pridite v četrtek ob 17. uri v Podvin. Mateja z Omego spet pripravlja presenečenja!!!!


3 komentarji:

  1. Ali v kruh daste kvas ali vinski kamen?
    Lp, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  2. RUTH,prosim če lahko napišeš recept za kruh jaz pečem pirin kruh z vinskim kamnom pa ni nikoli tak kot tvoj res hvala bom zelo vesela LP T.

    OdgovoriIzbriši