Takole, s podobno velikim vrčem, sem pred leti prijateljem za novo leto podarila kombučo. Kaj se ve, kam vse so prišli gobini "mladički".
Še lani (ne vem točno kdaj) sem v vrč, ki sem ga dobila od Miha in Nine, nalila pocukran zeleni čaj ter dodala gobo.
Zgornja slika je nastala 27. decembra, spodnje pa danes dopoldne.
Vauu, kako je napitek dober (meni, Rajetu; mami Slavki pogojno)!
Sem že čisto pozabila, kako tekne :) Skuhala sem zeleni čaj, po Cortesejevih navodilih.
V tri litre čaja sem vsula 180 g sladkorja - belega, da se bo goba dobro imela. Vrč sem zamenjala s stekleno skledo. V njej mlada goba (staro sem dala na kompost) ni stisnjena in lahko lepo plava. Celo na koledar sem označila današnji datum. Da bom vedela, kdaj sledi naslednji obred - 14. ali 15. januarja. Takrat bom zelenemu času dodala šipkovega. Sem se že odločila :)
Pozdravljena!
OdgovoriIzbrišiJaz imam recept,da skuham vodo dodam 3 žlice skadkorja,3 šipkove čaje in 2 zelena.Po 5-7 dneh vzamem gobo iz kozarca.
Zakaj vi dodaste po tolikem času še šipkovega.
Če kdo potrebuje gobo jo imam za podariti.
Hvala in lep dan,Nataša
Nataša živjo!
IzbrišiZaradi zdravstvenih težav,bi želela sprobati Kombučin napitek..
Bi se priporočala za kak majhen košček..
Hvala lepa..🍀
Dvigujem roko in s tem sporočam, da si nadvse želim postati lastnica te čudne slinaste gobe. :)
OdgovoriIzbrišiTudi jaz sem že kar nekaj slišala o kambuči, vendar jo do sedaj še nisem uporabljala. Tako, da bi bila zelo vesela, če bi jo lahko dobila.
OdgovoriIzbrišiRuth, redno spremljam vaš blog in vam žeilm vso srečo še naprej.
Lep pozdrav, Polona
Oj, tudi jaz se javim oz. se toplo priporočam za košček gobe.
OdgovoriIzbrišiLP, vanja
ga. Nataša, ga. Ruth
OdgovoriIzbrišitudi jaz bi se javila za gobo.
Sporočita, če je to možno (kdaj, kje,...)
LP
Mateja
Ojla,
OdgovoriIzbrišitudi jaz bi imela kombučo. Imam pa kulturo za mlečni kefir, če katero zanima lahko zamenjamo.
LP
MP
Poglejte na facebook pod ime Nataša Kalan-Medvode.
OdgovoriIzbrišiČe jo kdo želi vam jo podarim.
Več informacij glede KOMBUČE:
OdgovoriIzbrišihttps://sites.google.com/site/milanlozar/home/kambusa-1
Ima kdo za podariti kambučo? Poskusil bi jo gojiti oziroma uporabljati.
OdgovoriIzbrišidarko.kolnik@gmail.com HVALA!
Ima kdo za podarit to gobo? sh3ii94@gmail.com
OdgovoriIzbrišiIma kdo za podarit to gobo? sh3ii94@gmail.com
OdgovoriIzbrišiIma kdo za podarit to gobo? sh3ii94@gmail.com
OdgovoriIzbrišiPozdravljeni, če se najdejo še kakšne kombuča gobe, se z veseljem priporočamo trije sosedje! Vaše ponudbe sprejemamo na email: anica.banja@gmail.com
OdgovoriIzbrišiPozdravljeni, če ima kdo kambučo in bi jo podaril, bom izredno vesela in hvaležna. Sporočite, prosim, na e-mail: melita.lektor@gmail.com
OdgovoriIzbrišiTudi jaz bi bila zelo vesela, če mi kdo odstopi to zdravino gobo.
OdgovoriIzbrišiOjla,tudi sam bi se želel preizkusiti v pripravi napitka,zato bi bil vesel za začetno kulturo-gobo.Lep pozdrav vsem
OdgovoriIzbrišipivolcan@gmail.com
OdgovoriIzbriši