torek, 3. januar 2012

Kombuča kot darilo

Takole, s podobno velikim vrčem, sem pred leti prijateljem za novo leto podarila kombučo. Kaj se ve, kam vse so prišli gobini "mladički".
Še lani (ne vem točno kdaj) sem v vrč, ki sem ga dobila od Miha in Nine, nalila pocukran zeleni čaj ter dodala gobo.
Zgornja slika je nastala 27. decembra, spodnje pa danes dopoldne.
Vauu, kako je napitek dober (meni, Rajetu; mami Slavki pogojno)! 
Sem že čisto pozabila, kako tekne :) 

 Skuhala sem zeleni čaj, po Cortesejevih navodilih. 

V tri litre čaja sem vsula 180 g sladkorja - belega, da se bo goba dobro imela. Vrč sem zamenjala s stekleno skledo. V njej mlada goba (staro sem dala na kompost) ni stisnjena in  lahko lepo plava. Celo na koledar sem označila današnji datum. Da bom vedela, kdaj sledi naslednji obred - 14. ali 15. januarja. Takrat bom zelenemu času dodala šipkovega. Sem se že odločila :)
 
Ko bom imela viške gobe, vam jih bom z veseljem podarila!

18 komentarjev:

  1. Pozdravljena!


    Jaz imam recept,da skuham vodo dodam 3 žlice skadkorja,3 šipkove čaje in 2 zelena.Po 5-7 dneh vzamem gobo iz kozarca.
    Zakaj vi dodaste po tolikem času še šipkovega.
    Če kdo potrebuje gobo jo imam za podariti.
    Hvala in lep dan,Nataša

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nataša živjo!
      Zaradi zdravstvenih težav,bi želela sprobati Kombučin napitek..
      Bi se priporočala za kak majhen košček..
      Hvala lepa..🍀

      Izbriši
  2. Dvigujem roko in s tem sporočam, da si nadvse želim postati lastnica te čudne slinaste gobe. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tudi jaz sem že kar nekaj slišala o kambuči, vendar jo do sedaj še nisem uporabljala. Tako, da bi bila zelo vesela, če bi jo lahko dobila.

    Ruth, redno spremljam vaš blog in vam žeilm vso srečo še naprej.

    Lep pozdrav, Polona

    OdgovoriIzbriši
  4. Oj, tudi jaz se javim oz. se toplo priporočam za košček gobe.

    LP, vanja

    OdgovoriIzbriši
  5. ga. Nataša, ga. Ruth

    tudi jaz bi se javila za gobo.

    Sporočita, če je to možno (kdaj, kje,...)

    LP

    Mateja

    OdgovoriIzbriši
  6. Ojla,

    tudi jaz bi imela kombučo. Imam pa kulturo za mlečni kefir, če katero zanima lahko zamenjamo.

    LP

    MP

    OdgovoriIzbriši
  7. Poglejte na facebook pod ime Nataša Kalan-Medvode.
    Če jo kdo želi vam jo podarim.

    OdgovoriIzbriši
  8. Več informacij glede KOMBUČE:
    https://sites.google.com/site/milanlozar/home/kambusa-1

    OdgovoriIzbriši
  9. Ima kdo za podariti kambučo? Poskusil bi jo gojiti oziroma uporabljati.
    darko.kolnik@gmail.com HVALA!

    OdgovoriIzbriši
  10. Ima kdo za podarit to gobo? sh3ii94@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  11. Ima kdo za podarit to gobo? sh3ii94@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  12. Ima kdo za podarit to gobo? sh3ii94@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  13. Pozdravljeni, če se najdejo še kakšne kombuča gobe, se z veseljem priporočamo trije sosedje! Vaše ponudbe sprejemamo na email: anica.banja@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  14. Pozdravljeni, če ima kdo kambučo in bi jo podaril, bom izredno vesela in hvaležna. Sporočite, prosim, na e-mail: melita.lektor@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Tudi jaz bi bila zelo vesela, če mi kdo odstopi to zdravino gobo.

    OdgovoriIzbriši
  16. Ojla,tudi sam bi se želel preizkusiti v pripravi napitka,zato bi bil vesel za začetno kulturo-gobo.Lep pozdrav vsem

    OdgovoriIzbriši