petek, 20. januar 2012

Vir dobrega počutja

Nad fermentiranim čajem sva z Rajetom navdušena. Meni prija čisti napitek iz zelenega čaja, mešanica s šipkovim mi ne tekne. V nedeljo je napočil trenutek za novo kuharijo ...
 
 Fermentirano vsebino iz kozarcev za vlaganje sem prelila v steklenice.


Za Rajeta sem skuhala 4 litre (čudežnega) pu-erha.
Ta čaj mi neskončno smrdi, a za mojega ljubega potrpim :)
Zase sem naredila klasični zeleni čaj. Kozarec za vlaganje ni poln, ker sem nameravala doliti šipkov čaj, a sem se potem, ko sem bila razočarana nad okusom že sfermentirane mešanice, premislila. 
 
"Goba" se v pu-erhu počuti dobro, tudi tista uboga, ki je bila prejšnjič v mešanici s šipkovim čajem, in je tam komaj preživela, počasi okreva in se debeli :)

Količina pridelane kombuče je zaenkrat majhna in ni skrbi, da bi izpodrinila vsakodnevne sokce.

Mešanice so tudi pozimi zanimive, dehteče, barvite, okusneee ...




4 komentarji:

  1. Meni je Pu-erh neskončno všeč. Še posebej kakšni stari letniki (1999, 2000, 2002) imajo posebno aromo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Saj bi se tudi jaz rada navadila nanj, pa ... Bom še poskušala.
    In hvala za namig za dobre letnike :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ruth, mene pa zanima kje se kupi tale goba - kambučo? lp

    OdgovoriIzbriši
  4. Več informacij o KOMBUČI:
    https://sites.google.com/site/milanlozar/home/kambusa-1

    OdgovoriIzbriši