Buče so v zadnjem času ponovno našle mesta na naših krožnikih. Posebej
jesensko zimske, tiste z rumenim ali oranžnim mesom, so uporabne na
veliko načinov. Iz njih pripravljamo juhe, predjedi, nadeve, solate, jedi z
žara, peciva, kruhe, marmelade, sokove, sladolede.
Mateja Reš vas vabi na kulinarično delavnico, posvečeno kraljicam vrta, bučam.
Mateja Reš vas vabi na kulinarično delavnico, posvečeno kraljicam vrta, bučam.
Kje: Vrtnarija Reš
Kdaj: 26.10.2012
Cena: 25 EUR
Trajanje: 2,5 uri
Začetek ob 17. uri
Prijave sprejemamo do 25.10:
- email: mateja.res@amis.net
- GSM 031 778 096
- tel. VRTNARIJA REŠ 04 5709060
Prijave sprejemamo do 25.10:
- email: mateja.res@amis.net
- GSM 031 778 096
- tel. VRTNARIJA REŠ 04 5709060
Poznanih je čez 800 sort buč, veliko izmed teh je jedilnih.
Na delavnici jih bomo spoznali čez 10.
Poizkusili bomo surove in pečene ter
ugotovili razlike med njimi.
Pripravili bomo še:
- bučne rezine v listnatem testu
- namaz iz pečenih buč na kruhu z bučami in orehi
- solato z bučami
- njoke
- špagetarico z gratiniranim orehovim prelivom
- mufine iz buč
- torto iz buč
- sok iz buč, pomaranče in ingverja
- sladoled iz buč in gozdnih sadežev
Jaz vam pa podarjam nekaj fotk iz svetovne razstave buč :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar