torek, 20. november 2012

Čas za energijski pok

Dogaja se, dogaja, tudi v novem domu :)
Seme ima častno mesto na poličkah, iz shrambe sem privlekla stare kalilne pladnje. 
Navdušena sem, znova in znova, nad razkošnim keramičnim lijakom. Ko ni poln umazane posode, je spiranje semena pravi užitek :)
 
Kulture se spreminjajo, zaenkrat kolobarim s kvinojo, amarantom, čičeriko, lečo, fižolom mungo, pšenico, ajdo, lucerno, brokolijem, redkvico.




Nakaljena semena pri nas najdeš v vsej hrani - redkvica na primer na solati, čičerika v paradižnikovi omaki ...
 

Spiram zjutraj - vse skupaj opravim prej, kot zavre voda za čaj na hitri indukcijski plošči :)


2 komentarja:

  1. Super tole izgleda.

    Še nikoli nisem "kalčkala". Se za to kupi prav posebna semena ali lahko uporabim tista za na vrt?

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi mene zanima kakšna semena so to?! Prav tista za na vrt verjetno ne, razen če so pridelana doma.

    OdgovoriIzbriši