nedelja, 10. avgust 2008

BUČKE, Bučke, bučke ...

Ni jih konec!
Vsak drugi dan je akcija - obiranje, čiščenje, vlaganje.

Kaj je pomembno pri obiranju?
Med bučke ne gremo s kratkimi rokavi, saj dlačice na listih povzročijo alergijo, na rokah lahko nastanejo mehurji.

Pio je zadnjič pičila čebela, ki jih mrgoli v cvetovih. Zato debele rokavice sodijo v obvezno opremo.

Pri majhnih patišonih ne odstranimo nastavka za cvet, saj je zelo slasten!

Letos v kozarce poleg bučk dodamo majhno čebulo, česen, svež lovorov list in koprc ter mešanico začimb, ki je sicer namenjena vlagnju kumaric.

Mlade bučkice pa so pogosto, skoraj vsak dan, tudi na krožniku!
Zakaj pa ne, saj bo kmalu jesen in s tem konec sezone.

2 komentarja:

  1. Pozdravljena Ruth,

    Za katero sorto Patišon gre?
    Doma imam samo bele barve.
    V kolikor jo bom dobila, bi jo posadila drugo leto.

    Vnaprej hvala za odgovor.

    Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljeni!
    Prosila bi za celoten recept za vlaganje bučk. Že vnaprej prav lepa hvala in še veliko lepih zapisov in lepih fotk.!

    Andreja

    OdgovoriIzbriši