torek, 6. julij 2010

Patišoni spet in spet

Ata Jaka je bil v nedeljo na tekmi, tako so bučke v miru rasle tri dni in se malce preveč zdebelile :)
Sprašujete, kaj vse lahko počnemo s patišoni.
Jasno, pri nas bučke vlagamo - tu je recept.
Iz take količine je nastalo 27 kozarcev shranka.

Iz debelejših bučk naredim sok. Sodijo tako v sadno kot zelenjavno družbo.
Tokrat s česnom, baziliko, paradižnikom in papriko.


Kadar kuhamo, jih vtaknemo vsepovsod :)
Miha in Nina sta včeraj naredila pico ...

Raje enolončnico.

Jaz sem patišone zadnjič spekla v nekakšni zeliščni palačinki. Čudovito so se podali k lososu in korenčkovemu pireju.

2 komentarja:

  1. HVALA VAM ZA TAKO LEPE, ENERGIJE POLNE STRANI. z VESELJEM JIH PREBIRAM!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za recept in odgovor, čudovito je že videti, kaj šele okusiti. Se pravi drugo leto posadim patišone, letos jih pa samo občudujem... Sonja

    OdgovoriIzbriši