torek, 12. avgust 2008

Vložene bučke

Na vašo željo sem napisala recept ...

Zavremo (lahko tudi na zalogo):

2,5 l vode

1,1 l kisa za vlaganje

7 do 9 velikih zvrhanih žic sladkorja

2,5 do 3 velike zvrhane žlice soli

V kozarce nasujemo začimbe za kumarice, dodamo čebulo, česen, lovorjev list, svež koprc, nekaj zrn popra in po želji še kaj :)

Naložimo bučke in zalijemo s pripravljeno raztopino. Malce počakamo, da se bučke napojijo in po potrebi tekočino dolijemo.

Kozarce zapremo in jih pasteriziramo.

Mi to storimo v pasterizatorju - nastavimo na 90 minut pri temperaturi 85 °C, kako gre v pečici, pa ne vem.


Še to. Pri nas letos vlagamo rumene patišone sorte SUNBURST in bučke z zavitim vratom LABODJI VRAT.

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Pozdravljeni!
Najlepša hvala za recept. Bomo poskusili, le količine bo treba zmanjšati.
Lep poletni pozdrav!
Andreja

ruth pravi ...

Tekočino, s katero zalijemo bučke, lahko skuhamo na zalogo, saj počaka. Preden je šla mama Slavka na Kitajsko, mi jo je pripravila malo morje :)

Ula pravi ...

Živjo Ruth!

Hvala za recept! Vaše vložene buče smo že večkrat preizkusili in so tako dobre, da sem letos prav zaradi tega na koščku nove parcele uredila vrt in zasadila patišonke ;) Buče pridno rastejo in v nekaj tednih sem vložila že nekaj kozarčkov. Kmalu jih bom lahko odprla.

Ker sem čisto frišna na vrtu in v kuhinji, imam nekaj vprašanj.

Koliko časa morajo buče stati, preden jih lahko odprem?

Vlagam sproti, kar poberem, zato bi tudi jaz pripravila tekočino na zalogo. Ali tekočino ponovno pogrejete/zavrete, preden jo prelijete čez buče v kozarčke? Ali buče prej blanširate v tekočini za vlaganje?

Živim daleč od svojega vrta, zato včasih nekaj buč zraste bolj, kot sem videla pri vas. Buče s premerom cca. 7 cm sem narezala na koščke in jih po enakem postopku vložila. Kako priporočate uporabo tako velikih patišonk?

Odgovor na katerokoli vprašanje me bo zelo razveselil.

Hvala in lep dan ;)
Ula