petek, 3. oktober 2008

2. jesensko srečanje uspelo

HVALA, da ste prišli!
Od blizu in daleč ...
Zakaj ni slikc s predavanja veste, kajne :)
Naredila pa sem fotki, ko ste se že odpravili proti domu.

Podarila sem vam bučo špagetarico. Nisem prepričana, če ste vsi dobili recepta za pripravo.
Za nas ju je pripravila Mateja.



BUČA ŠPAGETARICA Z GOBOVO OMAKO

1 velika ali dve mali buči špagetarici

300 g gob (gojenih ali gozdnih)

4 žlice oljčnega olja

1 por

2 stroka česna

timijan, peteršilj, sol, poper

1 dl sojine smetane

Bučo špagetarico prepolovimo in kuhamo v vreli vodi ali nad soparo ali v manjši količini vode 20 do 30 minut. Če je kuhana ugotovimo tako, da zabodemo vilice v bučno meso. Ko vilice zlahka prodrejo v meso, je buča kuhana. Z žlico odstranimo bučno oplodje (vlakna okoli semen in semena) in z vilicami postrgamo špagete. Bolje je, da so špageti kuhani manj kot preveč, ker so preveč kuhani neokusni.

Česen drobno sesekljamo. Por narežemo na kocke in posteklenimo na oljčnem olju, dodamo gobe in začinimo s česnom, timijanom, peteršiljem, soljo in poprom. Po želji omako izboljšamo s smetano.


BUČA ŠPAGETARICA S PARADIŽNIKOVO OMAKO

1 velika ali dve mali buči špagetarici

600 g paradižnikov

1 čebula

2 korenja

6 žlic oljčnega olja

80 g masla

sol, poper

30 g sesekljanih orehov

Bučo špagetarico prepolovimo in kuhamo v vreli vodi ali nad soparo ali v manjši količini vode 20 do 30 minut. Medtem drobno sesekljamo čebulo, korenje in orehe. Blanširane paradižnike olupimo, odstranimo seme in razrežemo na koščke.

Sesekljano čebulo rahlo opražimo na olju. Dodamo korenje in paradižnik ter začinimo. Dušimo do mehkega. Omako grobo pretlačimo.

Na olju prepražimo orehe in jih zmešamo s pretlačeno omako.


Če špagetarice ne poznate - to je tista neugledna rumena buča na levi.

Zaenkrat sta tu le dva recepta. Tudi veste zakaj.

Ni komentarjev: