petek, 30. november 2012

Nakalimo zeleno sojo in rjavo lečo!

O pridelovanju redkvice sem pisala na Zelenih prstih.
Tudi s stročnicami gre igraje. Le na namakanje semena ne smemo pozabiti. Kako ugotovimo, da je seme dovolj namočeno? Na vodi opazimo mehurčke.
Nakaljevanje v kalilnih pladnjih ali kozarcih nato traja dva dni.


Tu je moj predlog, kako porabimo nakaljena semena.
Zadnjič sem na hitro popražila rdečo čebulo, nasula semena ...

in kozarček poletne paradižnikove omake s papriko in zelišči.

Dodala sem še česen (obožujem ga!)in eno polnjeno bučko (ki je čakala v hladilniku od prejšnje večerje).

Narejeno je v nekaj minutah in zeloo slatnohrustljavo!


Nakaljeno lečo lahko spretno skrijemo tudi v solato.


Če pa zelena soja in leča uideta, njuno zelenje konča v soku. Enako se zgodi s pšenico.
Nič ne gre v nič :)


Ni komentarjev: