ponedeljek, 22. november 2010

Vprašanje mame Slavke

Ste že kdaj kisali repo v kozarcih?

Mamo Slavko zanima, če so ti lahko zaprti ali naj naredi na pokrovčku kakšno odprtino za kroženje zraka.
Sporočite prosim!

3 komentarji:

Neza pravi ...

Živjo!

Precej let nazaj sem enkrat poskusila par majhnih kozarčkov in je kar ratalo. Mislim, da sem repo celo samo narezala, ne naribala. In seveda posolila. Pa pokrovček gor. V prvih dneh sem malo preverjala - odprla kozarčke, pogledala, poduhala.Potem pa sem jih pustila v temni špajzi in pozabila nanje za nekaj časa. Sem pa postavila kozarčke na pladenj za vsak slučaj, vendar ni nič prekipevalo. Priznam, da me je dober rezultat zelo presenetil, ker sem navajena, da se mi marsikaj pokvari :). Za kisanje me je opogumila knjiga Aleksandra Konjajeva Nevidni živi svet, opisuje kisanje v kozarcih, ampak za zelje in kumare, ne za repo. Priporočam!
Lepe pozdrave z Dolenjske tudi gospe Slavki in hvala, Ruth, za vsakodnevni navdih!
Neža

Ruth Podgornik Reš pravi ...

Draga Neža, hvala, mama Slavka je nad ekspresnim odgovorom navdušena!
Ji je dal "krila".
V sredo pa bo repo ribala za v sodček, za kisanje na preizkušen način.
Kislo repo obožujemo!!!!!!!!

Neza pravi ...

Me veseli! Saj hrana je en del ljubezen, en del čarovnija in en del veselje do življenja.
Zanimivo čaranje želim!
Neža