petek, 6. maj 2011

Fototečaj za roželjubce!!!

 

20. in 21. maja se bo na naši vrtnariji v Podvinu odvijal dvodnevni fotografski tečaj. Namenjen je vsem ljubiteljicam in ljubiteljem fotografije, ki bi radi bolje spoznali svojo fotokamero, nastavitve, funkcije ter tehniko fotografiranja različnih motivov s poudarkom na fotografiranju rož. Vseeno je katero fotokamero imate, kompaktno ali DSLR. Z obema se da odlično ujeti »vaše spomine!«
V petek, 20. maja (začetek ob 17h) se bomo v predavalnici spoznali z osnovami uporabe naše fotokamere in tehniko fotografiranja.
V soboto, 21. maja (začetek ob 9h) bomo v praktičnem delu uporabili napredne tehnike naših fotokamer in spoznali kako fotografirati različne motive. Od pokrajine, portreta, v dobri in slabi svetlobi, zunaj, v notranjih prostorih, z večjim poudarkom na fotografiranju rož in ostalega povezanega z njimi.
V zadnjem delu tečaja bomo spoznali prenos fotografij na računalnik, osnove obdelave slike in komentirali fotografije posnete na tečaju. 

Cena za 12-urni tečaj znaša 100 evrov. 

Fototečaj bo vodil Matjaž Intihar.

Prijavite se na telefonsko številko 04 530 90 60.
Se vidimo - s fotokamero, fotoaparatom, fotkičem, digitalcem ali pa slikaparatom v roki!!! 
 

1 komentar:

Helena G pravi ...

Nobenih komentarjev ni na to temo, pa bom jaz napisala, zakaj priti na fototečaj:

1. Letos sem ugotovila, da s pomočjo (natisnjenih) fotografij svojega vrta dosti lažje načrtujem spremembe. Sem bolj kritična in dosledna. Tudi enoletne zasaditve iz prejšnjih let so se mi na papirju prikazale v drugi luči. Torej, fotografiranje vrta in rožic je nujno potrebno za arhiv in analizo.

2. Seveda lahko s trotlčkom (= kompaktnim fotoaparatom) hodimo po vrtu okrog hiše in pritiskamo na sprožilec. Imeli bomo 585 fotografij, pa nobena ne bo dobra. Na fototečaju se lahko naučimo, kdaj in kako fotografirati.

3. Ko smo že malo bolj izkušeni, začnemo paziti na svetlobo, kompozicijo, na ozadje, na moteče detajle ... Zbudi se umetniška žilica in pri nobenem umetniškem ustvarjanju ne dozežemo tako hitrega napredka. Fotografiranje je idealen hobi za (zelo zaposlene) ženske - pravila o fotografiranju rožic boste lahko uporabili tudi pri drugih motivih.

LP

Helena G