sobota, 21. maj 2011

Na pomoooč!!!

V mali vrt prijateljice, ki je ograjen z betonskim robom, se je naselil voluhar. Najprej se je posladkal s tulipani in številnimi trajnicami, uničil pa je tudi stebelni ginko.
Povejte, kako se borite proti podzemnemu uničevalcu?



9 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Teh smodlakcev je pa letos res veliko. Kljub trem domačim mačkom , še vedno, tudi pri meni "razgrajajo" po vrtu. Me prav zanima, res, kako se jih rešiti....

Anonimni pravi ...

Poskusite z zvečilni Huba buba z okusom jabolka, če se jih da še kje kupiti. Leta nazaj so jih precej uspešno zatirali z njimi.

Andreja

Anita pravi ...

Joj, saj mi je težko napisati, a meni se zdi, da so ga naši fantje, kot so rekli sami, na "human" način pregnali s plinom iz mopeda. Moped so pripeljali do luknje, eden je držal cev pri "auspuhu", drugi pri luknji in so ga pregnali s plinom. Do kje ne vem, a tam ni več delal škode. Ljubitelje živali prosim za razumevanje... drugače imamo vse živalce radi... hm, razen rdečih polžev? Srečno!

Anonimni pravi ...

Tudi nam je pred leti "razgrajal" po vrtu. Poskušali smo vse mogoče humane in manj humane načine. Nazadnje smo jim nastavili past (plastična cev z mehanizmom na vzmet), vanjo vtaknili krhelj jabolka in voila!, takoj so se trije ujeli.

Anonimni pravi ...

V kmetijskih, tehničnih trgovinah se kupi solarni odganjevalec voluharjev, ki oddaja posebne frekvence, ki preženejo to nadlogo. Smo preizkusili in smo zadovoljni z rezultatom.

Anonimni pravi ...

Poleg voluharjev, so pa še bramorji, grrrr! Kako pa te pošljete stran?

Anonimni pravi ...

Še bolj grozni so rdeči polži. Sama jih vsako jutro ročno pobiram. Groza-ugabno. Kako jih zatirate vi.
Glede voluharja pa - humano ali ne:
mi smo se jih znebili z nekakšno pastjo-pištolo. Ubije ga glasnost poka. Žal!!

Anonimni pravi ...

Saj že druga slika vse pove. Pri nas jih je iztrebila domača muca, ki je res enkratni lovec.

Anonimni pravi ...

Pri nas jih je pregnal zasajeni bob.

andreja