Ko sem pred leti začela vodit oddajo Triglavski zeleni vrtiček, je ponedeljek postal najbolj stresen dan. Na Jesenice ne hodim več, a da ne pozabim, prvi dan v tednu je že dolgo povezan tudi z oddajo člankov.
In – pri tem veeednooo zamujam! Gradivo oddam zadnji hip ali trenutek zatem. Obupno!
Tolažim se s tem, da sem to "napako", kakor pravijo, podedovala. Moj ati je neštetokrat zamudil na štart tekme, da o drugem ne govorim ...
Za dober začetek tedna priporočam dva sokova, ki sem ju naredila in slikala včeraj.
Le kako drugače bi lahko porabili letošnji obilni pridelek kumaric?
Ste prebrali v Cortesejevi Zelenjavi?
Takole pravi: "Kaj izotonični napitki iz trgovine, raje sveže stisnjen sok kumar iz vrta pa v hribe ali na kolo, čeprav sredi poletne vročine!
Ta sok sodi med najučinkovitejše diuretike, pravzaprav akvaretike, kajti ne odvaja le vode, ampak spodbuja tudi izločanje presnovnih produktov."
Sezona paradižnika se šele pričenja, tako, da bo v prihodnje naš sok še bolj intenzivno obarvan in vse slajši.
Saj veste, kajne.
Paradižnik je predvsem zaradi likopena, beta karotena, drugih karotenoidov, flavonoidov ter vitaminov že dolgo dobro poznani antioksidant.
Ste opazili, kaj se dogaja, če paradižnikovega soka ne spijemo takoj?
Premešamo, pa je problem rešen!
Na zdravje!!!
Ni komentarjev:
Objavite komentar