četrtek, 18. marec 2010

Časi po KONTROLNIH TOČKAH

Daj Ruth, samo še malo, še čisto malo... A čutiš????
četrtek 12:13 12.KT 237km; 72 ur 13 minut, 9 mesto; Pa jo imamo. Ruth je mimo zadnje KT in se bliža cilju. Zadnji del je upočasnila. Upam, da niso vzrok kakšne poškodbe. No, v naslednjih urah bo trpljenja konec. Bravo Ruth!
Kot bi rekel, žal pokojni, prijatelj Tomaž Humar:
"Žival odneha, Ruth NE!"

četrtek 11:30 Organizatorja sem kontaktiral prek e pošte. Pravi da je Ruth že mimo enajste KT in da ji gre dobro. Točne vmesne čase bo posredoval takoj, ko ga pokličejo. Čakamo.

četrtek 3:55 In spet nobenih novic. Spet žganci ugibanj, predvidevanj, upanja in želja.
Ker ni nobenih novih podatkov tudi z ostalih KT, predvidevam, da ima organizator težave na komunikacijah. Bomo pač čakali. Povezave z Ruth pa, brez skrbi, delujejo. Toliko dobrih misli in želja, se ne more izgubiti niti v puščavskem vetru! Hvala Vam!

sreda 18:39; POPRAVEK - organizator ima s časi in sledenjem tekmovalcev težave. Sedaj je razvidno, da je bila Ruth na 9.KT deseta. Pred njo pa je s časom 49ur 30 minut Alicja Barahona. Torej, Ruth je druga v ženski konkurenci. Trenutno.
Nestrpno klikam na 11.KT! Naj mi bo oproščeno, če bom ponoči za nekaj časa mrknil in izpustil kak podatek. A prihod Ruth v cilj, računam nekje proti jutru, bo moj. Čakam TE!!!


sreda 14:15;
evforično sem napisal, da gre sedaj samo še navzdol, vendar jo čaka, sedaj je tam, še vzpon na najvišjo točko 2780 m, 25 kilometrov , potem pa res navzdol. Časov iz 10.KT ni, tako da bo naslednji podatek iz 11.KT, en maraton razdalje do cilja. Ki ga bo, ni hudič, dosegla enkrat ponoči. Moč, vztrajnost + trma = Ruth!!

sreda 12:54; 9.KT, 186 km, 51 ur 23 minut, deveto mesto, prva Ž!!! Ja, Ruth, BRAVO! Enostavno so jo spustili, niso jo zabeležili na 8.KT. Prehitra? :)) No, zame, in mislim tudi za Vas, so ure napete živčnosti mimo. Za Ruth pa je že 186 km!! Še 74. Sedaj gre navzdol, proti koncu, ljuba moja. Ponoči boš končala, kajne. DRŽI SE!

sreda 11:50; prvi tekmovalec Pasquale Brandi je že v cilju z neverjetnim časom 48 ur in 40 minut. O Ruth še vedno nobene vesti. Živčno, hudo živčno...

sreda 7:53; Stvari se obračajo. Ruth si je verjetno privoščila spanje. Na 8.KT je nekaj tekmovalcev, ki so bili za njo na 7.KT, med njimi tudi Alicja, Ruth še čakamo.Do cilja pa je še daleč. In važen je cilj, ne mesto!

sreda 5:50; Med tem ko čakamo, čakamo, čakamo... profil proge z nadmorsko višino. Sedaj je v najtežjem delu gora. Noč se poslavlja.

sreda 3:20; 7. KT 152 km, 37 ur 0 minut, deveto mesto, prvo Ž, dve uri in 5 minut pred prvo zasledovalko
Glede na čas, predvidevam, da si je na 6.KT privoščila nekaj počitka. Druga noč je tu. Pomanjkanje spanja povzroča halucinacije, nevarno je za poškodbe, orientacijo...RUTH, počivaj!
Sedaj se pot obrne. 34 km nazaj po isti trasi, iz 1323 m na 2350 m višine. Zadnjo noč je tekmovalce budil mrzel veter. Kako bo danes? Še 108 kilometrov. Samo??
Ruth, vsi smo s tabo! Zdrži!!!

torek 21:50; ČAKAM... hudo je ugibati, trepetati v tišini pisarne, med tem ko---
Zdrži, ljubezen moja!!!

6.KT 132 km - 30 ur 17 minut, že 8. mesto, še vedno prva Ž; sedaj očitno sama, osamljena. Njen teren so hribi, gore... peresno lahka in trmasta, rine, rine, gre! Spredaj nikogar, kot kaže zadaj tudi ne. Sedaj jo čaka 20 kilometrov spusta, kar 1000 višinskih metrov nižje, v dolino, do 7. kontrolne točke...potem pa nazaj gorrrrrr. 30 ur je porabila za dobro polovico trase. O tem, da ne bi dosegla limita 100 ur, ni dvomiti. Razen seveda, če ne bi bilo poškodb. Pa glede na to, da sem jih letos kasiral jaz, in to več kot dvojno, za oba, bo zmogla, bo zdržala!!!!! S tabo, moja Ruth!!! 5.KT 118 km - 25 ur 23 minut, 10. mesto,prva v ženski konkurenci; tokrat je prišla na kontrolno točko brez spremstva Alicje.
Na žalost nimam nobene povezave, telefoni so mrtvi, tako da so vse kar napišem več ali manj predvidevanja, ugibanja. In dejstva! Ruth TRGA, TRENA!!! Še par ur, pa bo že na polovici razdalje. Seveda ni pričakovati, da bo tekmo končala v dobrih dveh dneh, toda...
Bravo moja trmoglavka!!

Do naslednje kontrolne točke je 14 težkih, gorskih kilometrov proti Tim Tera Timt - kar pomeni neprevozno za avtomobile.

4.KT 90 km - 16 ur 55 minut; na 10. mestu; teče v družbi s še tremi "deklicami", od katerih dve tekmujeta na krajši, 216 km razdalji. Še nekaj moških, ki jim očitno ženska družba (beri klepetanje) godi, ima podoben čas kot Ruth in Alicja. Predvidevam, da uživa. Zelo si je želela, da bi našla dušo, s katero bi lahko drvela skupaj. Sploh ponoči, ko ima strah velike oči, brrrr...
Začenjajo se hribi. Do naslednje KT na nadmorski višini 2349 m je 28 km. Utrujenosti se bo priključilo še pomanjkanje kisika.
Ljuba moja, upam da sedajle, ob 3h zjutraj spiš in te ne zebe
. 3.KT 62 km - 10 ur 8 minut; s Poljakinjo Alicijo (by the way, 2006 sem jo spoznal na Aljaski) z ramo ob rami, še vedno na 6.mestu skupno, prvem - drugem med ženami!
Noč. Kdaj se bo odločila za počitek? Za koliko časa?Do naslednje kontrolne točke je 28 km in 330 metrov višinske razlike. Potem naprej nastopi najtežji del, vse tja do 11.KT. Ruth, spomni se - tudi počitek je del, zelo pomemben del, tekme!!!

2.KT 40 km - 5 ur 38 minut; že na skupno 6. mestu, prva med ženskami!!! (pa sem ji reku - počasss!) Kot po navadi, ne uboga. Ona po svoje. Do naslednje kontrolne točke ima 22 km.
Temperatura v puščavi je dosegla nenapovedanih 34 stopinj C! Teren počasi postaja zahtevnejši, nadmorska višina vedno višja - 1634 m na 3.KT. Bliža se še noč...upam, da je spočita, da dovolj pije. Navita je vsekakkor!

1.KT Prvih 20 km je za Ruth - 2 uri 22 minut. Vročina, 31 C, ji očitno ne dela težav. Trenutno na 15. mestu skupno, tretja v ženski konkurenci.

75 komentarjev:

Anonimni pravi ...

no, na drugi kontrolni je že prva med ženskami. Dajmo Ruth!
:)

Lidija

inot pravi ...

Nisi ji razložil kaj pomeni "počasi":))

Ma razturala bo še naprej!

VANJA pravi ...

Dajmo, dajmo ti neutrudna ultra - mama!

zlatka pravi ...

Bravo Ruth, navijamo zate in te spremljamo ob tvoji poti z veliko navdušenja(čeprav samo na blogu). Ostrnice iz Loške doline

Anonimni pravi ...

Dajmoooo Ruth, zimzelena štiriperesna deteljica smo s tabo, verjamemo vate in navijamo zate.

Anonimni pravi ...

Navijam in stiskam pesti,
Beba

Unknown pravi ...

Kako vas občudujem! Stiskam pesti in pošiljam dobro energijo,
Ivana

Sebi pravi ...

Halo Ruth! Pošiljam ti pozitivne vibracije! Energijo! Čutiš? Mislim nate in včasih kakšen del poti pretečem s tabo. Drži se!

Anonimni pravi ...

Vse dobro na poti, naj vas spremlja angel varuh!
Cirila

Luka Škvarč pravi ...

Ruth, drži se, Škvarči navijamo zate:)

ana pravi ...

Ne dvomim v Vaš uspeh. Samo ne pretiravat, da nebo zmanjkalo moši za konec!!
Ana

Anonimni pravi ...

Katera pa je Nataša?
Saj tekmuje v isti kategoriji, kajne?

Luka Škvarč pravi ...

Kar sem gledal, je Alicija zaostala za več kot 2 uri za Ruth, iz 4.KT do 5.KT...

Raje, a veš mogoče koliko spijo med tekmo?

Anonimni pravi ...

Ruth, občudujem vašo voljo, moč... in navijam za vas. Srečno in pazite nase! Martina

Raje pravi ...

Nataša ne tekmuje. Je Ruthina spremljevalka. To pomeni, da jo organizator vozi od KT do KT. Hotela je tečt določene odseke z Ruth, a je na žalost pred odhodom zbolela. Upam, da ne trpi.

Spanje? Odločitev posameznika. Najboljši bodo progo zmogli praktično brez spanja. Z Ruth sva planirala spanje, čisto po njenem počutju. Tekma, adrenalin...prvi dan naredijo svoje=malo spanja. Ko pa sredi dneva vidiš bele konje (kao), se je prej ali slej dobro umiriti. Ruth je pa tako ali tako nekaj nenaravnega, zato ne bi preveč predvideval. ONA ŽE VE! Upam!!!
LP
Raje

Anonimni pravi ...

Dajmo Ruth, razturavate. Kar tako naprej. Jaz oprav nič ne dvomim v vas.
Leja

ema pravi ...

superženska !!
ema

Anonimni pravi ...

Bravo Ruth! Res si vražja Slovenka! Le tako naprej. Držim pesti ;-)

Alenka pravi ...

Ravnokar sem pogledala v "živo" in je že na seznamu 6.KT.In to na 8. mestu od vseh!!! Bravo!!!
Ruth, s katerega planeta si?

Alenka pravi ...

Ruth, s katerega planeta si?

Anonimni pravi ...

Bravo!!!Očitno so se geni tvojih staršev v tebi še nekajkrat potencirali! V mislih s teboj.Naj Te spremlja božje varstvo, čeprav praviš, da ne znaš molit, bomo pa drugi zate molili in prosili pomoči za te .Srečno še naprej!!!

Miran pravi ...

Ruth, res si neverjetna. Kot vedno. Bravo!

Anonimni pravi ...

Res super, noro. Ruth, vedno seješ in sadiš, res si neverjetna, najbrž neponovljiva ....... Eli

Anonimni pravi ...

Daaaajmo,draga Ruth!
Zdrži.Veliko pozitivne energije iz Tolmina.
Jolanda in še nekaj tminskih migavcev,ki navijajo zate!

Anonimni pravi ...

JESSSSSSSSSS . EVO PA JE NA KT7 V 37 URAH.
BRAVOOOOOOOOOOO.

Anonimni pravi ...

Bravo, kar tako naprej ...

Anonimni pravi ...

Zdaj bi pa bil že čas za "lepotni" spanec...

Alenka pravi ...

Ruth, radi te imamo, bodrimo te, ves čas smo s tabo, ampak zares upam, da si si v "dolini" vzela čas tudi za spanec, ne samo počitek.

Anonimni pravi ...

Ne dvomim, da vam ne bo uspelo. Vendar ne pretiravat, počitek prav pride.
V mislih z vami.

Mojca

Anonimni pravi ...

Ruth, zame ste že ZMAGOVALKA!!!

Dragica

Anonimni pravi ...

Budno spremljam tek in navijam, da bi se vse dobro izteklo. Če kaj pomaga, pošiljam pozitivne misli in energijo na daljavo. Ruth, ti si naša junakinja! Srečno!!!
Helena L.

Anonimni pravi ...

Spoštovana Ruth moj poklon. Spremljam vaš tek in navijam za vas. Jožica

Unknown pravi ...

Z zanimanjem spremljam vaš tek in vse ostalo,kar mi je omogočeno vedeti o Vas in vseh Vaših podvigih.
Katanec bi enostavno dejal-Kapo dol.
Lp Tomo

Anonimni pravi ...

Bravo Ruth! S tabo smo!

tvoji navijači

:-D pravi ...

Draga Ruth, upam, da štrajka tehnologija in da je težava na spletnem mestu in da zato tvojih časov ni. Držim pesti in verjamem, da ti bo uspelo. Te višince si ja celo zimo z užitkom trenirala ;).
D.

:-D pravi ...

uf...je že na 9.KT
bravo Ruth!!!!!!!!

Anonimni pravi ...

Uf, a je kar preskočila eno kontrolno točko. Zihr je tako šibala, da jo niso zaznali :)

Anonimni pravi ...

Joj, končno novice. Smo še mi opazovalci živčni, kaj šele domači. Ampak Ruth je "živ norc", tko da ni panike.
Dajmo Ruth!
Leja iz Šenčurja

Anonimni pravi ...

uf kojk sm bla živčna...

bravo Ruth !!!!!!!!!!!!

ema

Pjotr pravi ...

Gledam na spletni strani rezultate in vidm da stav dva tekmovalca že v cilju. A je to sploh mogoče, al jim je kaj tehnika ponagajala. Kajti če je res potem zna tudi Ruth v parih urah oziroma enkart zvečer prileteti v cilj. Sploh glede na njeno zagnanost in eksplozivnost ;-)

Anonimni pravi ...

BRAVOOOOO RUTH!!!!!!
Sem si kar odahnila, ko sem videla rezultat.

Mojca

Sebi pravi ...

Draga ultrašica! Naj bodo noge teh "par" zadnjih kilometrov lahke. Naj bo na obrazu en velik nasmešek. Mi ti še vedno pošiljamo na tone pozitivnih misli... Pa eno konjsko kofeinsko tableto ;-)

Objem!

Anonimni pravi ...

Kot je razvidno je njena najbližja sotekmica Alicija že preko 11 KT in ima do cilja samo še dobre 4 ure

Pia pravi ...

ENo brco v rit do cilja, mamuška :)
Dej, dej, dej, še mal!!

Pika

zlatka pravi ...

Bravo Ruth, dajmo še malo pa bo. Res si en tapravi čudež.

Anonimni pravi ...

Bravo Ruthh!!! Res, neverjetna si! To je za nas navadne smrtnike takorekoč nepredstavljivo, kaj ti to zmoreš. Držim pesti še za zadnje kilometre. Naj bodo čim krajši.
Aleš Celjski

Anonimni pravi ...

Bravo super mama, super žena in super vrtnarka, super športnica.
S tabo sem v mislih in ti pošiljam vse moči, da zmoreš še te zadnje kilometre.
Ponosna sem nate.
Mila

Sebi pravi ...

Še vedno nič novega na spletni strani... Raje imaš ti kaj svežih informacij?

Raje pravi ...

Na žalost! Tudi meni ostane le neprestano KLIK, KLIK, KLIKanje in čakanje. Saj bo! Še malo...
LP
Raje

Sebi pravi ...

Mislim, da je za nas sedaj težje kot za Ruth, ha Raje? Še malo...

VANJA pravi ...

No, bo kaj! ČAKAMO!!!

Ovca pravi ...

Draga Ruth,

Tvoje dogodivščine iz tople domače postelje izgledajo še toliko bolj neverjetne. Navijamo in mislimo nate, upamo, da si že v cilju. Pazita se nomadov, ker zelo dobro masirajo. Baje :-).

Ovca in Pegaz

ana pravi ...

Saj ni pomembno mesto, pomemben je cilj. Kar nekaj nas je, ki smo z Vami, Ruth.

Anonimni pravi ...

Slovenka leta!!!!!!!!
Z dobrimi željami
Ema

ema pravi ...

ja a jim je čist zatajila tehnika???
ns pa kle skrbi..
res slovenka leta, mogoče bo kej Tomaž K. o tem izrednem dosežku v športni napovedi poročal...zalužila bi si....
itak pa kapo dol za vse njene dosežke...in vztrajnost....
ema

Anonimni pravi ...

BRAVO in vse čestitke !!!!
Res neverjetno , bravo, bravo,
bravo.
Vse dobro, mojca

Anonimni pravi ...

Raje, ali nimate nobenih stikov z Natašo?
Navijamo in držimo pesti! Srečno!

Anonimni pravi ...

Kaj so "priklopljeni" na tisti satelit, ki se enkrat na dan mimo pripelje?. Se mi zdi , da bo Ruth prej doma, kot pa novi podatki...
Roka mi bo odpadla od stalnega klikanja na 11, 12,11, 12.....

:-D pravi ...

Raje še dobro, da vsaj organizatorju e-pošta dela... Tko je to z internetom v puščavi. Dejansko si sam sebi prepuščen, kljub vsej mogoči tehnologiji. Ampak živce pa para... tebi pa verjetno še najbolj.
Ruth, navijam zate... mislim nate in naj ti bo čimbolj lahek korak.
D.

Sebi pravi ...

Raje, hvala za obvestilo!
Ajde Ruth, tuuuuuraaaaaaaj!

Anonimni pravi ...

Ob 12h je pokazalo, da je Ruth žez 12 K.T.
Bravo Ruth, samo še malo leeeeti.
V mislih ti še noge pomagam premikat.
Mila

Anonimni pravi ...

Sem, ujela satelit in če me vid ne vara je šla že mimo
12.KT, čas 72,15 in je bila tu deveta. Super, noro in komaj čakam, da pride do cilja. Sem že zelo zmatrana....Hvala Raje, da tako lepo sodelujemo.
Kmalu adijo.
Eli

Anonimni pravi ...

Joj kakšna živčna vojna.
Še malo stisni Ruth.

Leja

Miha Podgornik pravi ...

Ajde mama, stisn zdele še do konca. Razturala si

VANJA pravi ...

Ajmo Ruth!! Vklopi še svoj poslednji ultra-turbo!!

Anonimni pravi ...

Komaj čakam, da bomo slišali novico, da je Ruth v cilju... zdrava in z eno nam nepredstavljivo izkušnjo več. Toliko pozitivnih misli, ni vrag da bo vse v redu.
LP, helena l.

Anonimni pravi ...

Ruth, upam, da si že v cilju. Nestrpno te čakamo. Za nas vse si ti naj naj naj najboljša. Bravo. Vsi,ki te poznamo smo zelo ponosni nate.

Marija pravi ...

Ruth in Raje pohvale obema, da znata ter zmoreta krmariti med vsemi obveznostmi zivljenja ter se vedno najti cas in energijo za taksne podvige.

Ruth cestitke k novem uspehu!

Marijana pravi ...

Čestitam Ruth! Kjer je ljubezen so rožice,Ruth in Raje. Čestitke obema! Oba sta zmagala.

Marijana

Alenka pravi ...

BRAVO!!! ČESTITAMO!!!!
To je bil zares velik podvig.
Pametna punca, da si si vzela še čas za užitke. Tak je prav.
Velik objem ...
Uživaj še dalje!
Lep pozdrav!

Miran pravi ...

Ruth, iskrene čestitke. Zares si neverjetna. Le od kod ti vsa ta energija?!!
Miran

zlatka pravi ...

Iskrene čestitke, ob takem dogodku človek ostane brez bresed, solze (sreče) pa tečejo........Ruth super si. Zlatka

Anonimni pravi ...

Kamen se je mi odvalil od srca ! Kaj kamen, skala! Čestitke, čestitke!!!!Ne najdem pravih besed... komaj vidim črke, solze (sreče) naj mi pa kar tečejo.Srečno še naprej!!!

Anonimni pravi ...

hahaha, Ruth!
No, Bravo.
Itak nisem nič manj pričakovala od tebe.

Brez lažne patetike, zate je bila to itak "mala malca".

;)

Lidija

Anonimni pravi ...

BRAVO Ruth,še ena tvoja zmaga, taka kraljevska.Si res ena ženska in pol.
Čestitke za ta podvig, tudi Rajetu saj skupaj zmoreta več.
Mila