sobota, 4. avgust 2012

Kuharija pod milim nebom

Raje upravičeno slovi kot izvrsten kuhar, a zanimivo, vedno se je sukal okrog šporheta v kuhinji. Sedaj, ko sva se preselila v klet, v prostore, ki so bližje travi, si je nekaj korakov od nove kuhinje omislil ognjišče. Kaaakšno presenečenje!!!
Pred dnevi je postavil okroglo kurišče, s katerim ni bil zadovoljen in ga je danes dopoldne podrl. Hitro je zgradil novega in poskrbel za izjemno kosilo ...

Iz Nizozemske je dobil eno posebno posodo in vanjo namešal vse živo od domače zelenjave in kos purana.

Ej, kako je dišalo okrog hiše ...




In bilo je slastno - hrana je imela čisto poseben okus.


Jaz pa po novem posode ne pomivam v novem keramičnem koritu, marveč v "letni kuhinji" (rastlinjaku). Tam se v ceveh voda močno segreje in se ne shladi niti ob takem kupu posode ...
Počutim se kot na počitnicah!


1 komentar:

Anonimni pravi ...

Ruth, tej posodi se reče Dutch Oven. V njej lahko pečeta tudi kruh- in to bo najboljši kruh vseh časov.