torek, 27. november 2012

Ogrevanje za decembrska praznovanja

Dolgi večeri so idealni za druženje. 
Zberemo se ob kmečki peči, ki novi dom ogreje na 26 stopinj. 
Raje je spet presenetil z drugačnimi okusi ...

Podzemna koleraba z rakci


File brancina je prekril z bučnim pirejem in sirom. Za prilogo pa nakaljena zelena soja in leča s paradižnikovo omako ter družba krompirja in buče, direktno iz kmečke peči.
Solata je bila poletna - rukola s češnjevci.
 

Včeraj sva se z Nino čudili sladici iz kakija, politega s čokolado ter obloženega s pirejem iz fižola, marmelade, zelenega popra in smetane.
Danes je bilo vse skupaj bolj klasično - Raje je kakiju dodal mešanico skute, marmelade, banane in smetane. Priložil je košček jabolčnega zavitka ter vse skupaj okrasil s čokolado in žitno travo.
 
Pojedli smo vse, tudi klorofil, in od začetka do konca večerje na glas cmokali ...
Jaz pa sem potem z veseljem pomila kup posode :) 


4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Aha, dobiva ideje pri "Gostina išče chefa"...:)
Le kaj bi reku Bine?

Raje pravi ...

Ne gledam, niti enkrat. Ideje so tu moje. Če pa ima še kdo podobne, je pa faca.
LP
Raje

Anonimni pravi ...

Po moje ravno obratno - akterji Gostilne pri šefu bi se pri Rajetu kaj naučili ;)

Anonimni pravi ...

Hvala Ruth & Raje, ker delita noro dobre ideje z nami. Čestitke za izvirnost. Dekoracije na kroznikih so umetnije :)