ponedeljek, 19. november 2012

Po zajtrku se dan pozna

Začela se je sezona nakaljevanja, zato v prvem dnevnem obroku energija kar preskakuje :)
Zmešala sem nakaljeno ajdo, kislo mleko, cimet, burbonsko vanilijo, kokosove kosmiče, konopljo in marelično marmelado.
 
Kombinacije z nakaljeno ajdo so vsakič drugačne - tokrat s skuto, kislo smetano, sončnicami, rozinami, konopljo, cimetom, kokosovimi kosmiči, marmelado.
 
Enkratna je nakaljena čičerika. Sicer pripravljena na hitro, s čebulo in paradižnikovo omako, že zvečer, a slastna, hladna, za zajtrk.



Zadnjič je pri kosilu ostalo malce kislo-sladke korenčkove omake. 
Kakooo je bila dobra z žlico kisle smetane in konopljo - za zajtrk naslednega dne.

Enaka usoda je doletela tudi čajoto, pripravljeno s korenčkom, koruzo, kumino in koriandrom. Mmm, super zajtrk.
Jutri bo na mizi klasika, saj sem prejle spekla kruh. Zraven pa kisla repa, že domača :) in kalčki.


3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Včasih se pritožujemo, da nimamo idej za obroke ... da se ponavljamo. Tukaj pa idej ogromno!

Anonimni pravi ...

Ruth, treba bo napisat knjigo z recepti.

K pravi ...

Ja, z naslovom "ne najbolj konvencionalni zajtrki". Jaz se ne bi nikoli spomnila česa takega za zajtrk, častna. Pa ni videt narobe, samo tako drugače.