ponedeljek, 10. januar 2011

Kalčkanje - odgovori na vprašanja

Nakaljevanje ajde bo upešno, če uporabljamo svetlo seme, posušeno pri nizki temperaturi.
Seme sem stresla v kalilnik včeraj zjutraj, danes pa je oživelo in ga moram porabit. Če počakam še kakšen dan, se mi rado usmradi.

Rukola in kreša sta zgagi, ki se zasluzita, zato ju ne nakaljujem. Sem pa jasno že poskušala, rezultat je bil smrdeča hiša in slaba volja.

Kam po semena?
Pri nas prodajamo drobna semena, kot so lucerna, brokoli in redkvica. Vse ostalo seme kupim v DM ali v Dobri misli. Tam dobim celo goli oves, ki kali!

Sicer pa - 18. februarja bo Mateja pripravila predavanje o nakaljevanju!!!

3 komentarji:

VANJA pravi ...

Hvala za odgovor. Pravijo, da v tretje gre rado - ajda je že v kalilniku.

Rukolo in krešo pa jaz kalim z lucerno. In sicer semenom lucerne dodam malo rukole ali malo kreše, tako, da sluz ne pride do izraza.

Lep dan!

M pravi ...

Hvala za odgovor - obema.

Jasna pravi ...

Že nekaj časa se spogledujem z idejo kalčkov tudi pri nas. Pa so bili do sedaj poskusi bolj klavrni...Zato bi prišla na predavanje(-a), ne vem pa, katero uro bo. Tudi nikjer ne najdem kakšnega programa o ostalih predavanjih pri vas za to pomlad. Ruth, prosim te za 'rešitev' teh par težavic. Hvala!