petek, 7. januar 2011

Kalčkanje

Moje gredice so vsak dan drugačne. Tudi njihovo število se nenehno spreminja.
Koliko nadstropij bi šele potrebovala, če bi bilo v naši hiši več jedcev!?
Kako z Rajetom porabiva nakaljena semena?
Lucerna najpogosteje pristane v solati ...

Vso redkvico pojem sama - skoraj vedno na kisli repi. Rajetu se je zamerila, saj jo je enkrat nevede pojedel čisto preveč.

Ajdo in kamut vmešam v sadje. Tole je res odlična kombinacija!!!!!

In malce manj posrečena kombinacija - albuminska skuta je očitno premalo "mazava".

Kalčki fižola munga in leče po Rajetovo ...

Pa še drugačne palačinke izpod mojih rok - z nakaljeno ajdo :)

3 komentarji:

VANJA pravi ...

Kakšne so kaj tvoje izkušnje s kaljenjem ajde? Meni noče in noče kalit. Sem jo že dvakrat vrgla stran. A misliš, da imam staro seme?

Njamči, vse takoooo dobro izgleda!

Anonimni pravi ...

Jaz bi tudi jedla take stvari......

M pravi ...

Ruth, jaz tudi rabim pomoč. Čist sem nesrečna vsakokrat, ko se spravim h kaljenju rukole. Glede na to, da jo v toplih dneh, ko mi noro uspeva na vrtu, pojem na tone, bi z veseljem poskusila tudi kalčke, pa mi vedno nastane en grozen zdriz, o kalčkih pa ne duha ne sluha. Imaš kakšen nasvet zame?

Pa še drugo vprašanje o kalčkih. Še ne dolgo nazaj sem semena za kaljenje kupovala v Merkurju v KR, kjer so imeli super ponudbo, zdaj pa je od tega ostalo bore malo, Kalia v KR je prav tako švohotna. Ja, rabim nasvet, kje so fajn založeni s semeni na liniji Gorenjska - Ljubljana. Seveda pridem tudi v Mošnje, če le napišeš, da bom dobila kaj več od lucerne ☺