ponedeljek, 28. marec 2011

Po jutru se dan pozna :)

Vsak dan začnem enako - z bazičnim napitkom, pomešanim s sokom citrusov. Na tešče spijem matični mleček in pogoltnem alge ter Lyprinol.
Kruh pečem redko, zato pa pridno delam mešanice s skuto. Tole so sestavine nedeljskega zajtrka: namočene sončnice, rozine in jagode goji, pražena konoplja, kokosov čips, kokice amaranta, borovničeva marmelada.
 

Opla, pozabila sem na nakaljeno ajdo - pa je hitro romala v barvito mešanico :)
Začela se je sezona regratovih sokov!!!
Dodala sem mu korenje, jabolka, špargelj in ingver.


S sokom na osnovi korenčka poplaknem okus lanenega olja (ki se ga ne morem navadit!). Zvrnem ga tri žlice, tistega najbolj kvalitetnega iz spletne trgovine Avita.

Motovilec je na mizi po zaslugi mame Slavke prav vsak dan. Za kosilo sem ga pripravila z mocarelo, koruzo, avokadom ter z veeeliko česna in bučnega olja ...

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Ma da jaz tole za zajtrk pogoltnem (tabletke, bazični prašek, laneno olje), mi naslednji dan želodec odpove. Edino skutka z namočenim suhim sadjem bi šla skozi. Hvala za idejo. Lp!

Urška Sem pravi ...

Tudi jaz sem danes (med drugim) snedla kaljeno ajdo :-) in goji.

Na regrat nisem čustveno navezana,
ingver imam najraje kandirani :-)

Evelina pravi ...

OJ!
Kar sline so se mi pocedila, posebno po motovilcu, mocareli, koruzi. Tudi jaz obožujem česen in bučno olje.
Obilo užitkov pri okušanju in prebavi:)