četrtek, 3. maj 2012

Napitek z okusom rabarbare

Majski sokovi so drugačni od aprilskih. Zelenilo jim ne dajejo le koprive, saj so zrasle številne aromatične rastline - citronska melisa, meta, origano, timijan ... Poleg tega se na vrtu košati rabarbara.
 
A pozor. Sočimo le stebla!!!!!!! Liste zavržemo.







Ker ti sokovi niso le za žejo, marveč so hrana, jih obogatimo s semeni chie.


3 komentarji:

VANJA pravi ...

Ja, končno je tukaj pomlad! Jupiiii, njamčiii!

Sonja pravi ...

Lahko eno vprašanje? Na škatlici Chia semen piše, da naj bi jih pred uživanjem za 10 minut namočila. Je ta stopnja res potrebna? Pri vas vedno vidim suha semena :)

mojchka pravi ...

Tudi jaz obožujem tele jutranje sokce s chio.. ko peljem kužiko na sprehod, naberem sveže koprive in meliso, potem pa dodajam, kar imam doma... in zdaj mi je prav žal, da nimamo rabarbare :-)