nedelja, 7. oktober 2012

Ruthina objava pred štartom

Tole je Ruth napisala na uradni Junglemarathon strani:


Dragi slovenski sportniki!

Doletela me je cast, da pisem porocilo v slovenscini. Izbira ni bila tezka, saj edina zastopam naso prelepo dezelico. Z Rajetom sva se ze dodobra aklimatizirala, saj sva v Braziliji ze skoraj cel teden. Po spoznavanju okolice raja okrog kraja Alter do Chao smo tekmovalci in organizacijski tim pred dvema dnevoma prispeli v osrcje dzungle.
Po pregledu opreme nas je v roke vzela medicinska ekipa. Kasneje so nas seznanili z vsemi nevarnostmi, ki bodo prezale na nas v prihodnjih dneh. Uff, o tem raje ne bi razpredala. Na ogled so nam postavili lepotico kobro. Upam, da se ne bom srecala z njo, niti s kaksno drugo kacico. Izogibala se bom skorpijonom, strupenim pajkom ter zverem.
Kaj me je prevzelo tule ob reki Tapajos*
Ta voda je zivljenje. Iz reke zajemajo pitno vodo, v njej se umivajo. Zenske pomivajo posodo ter perejo perilo, moski v njej lovijo ribe. V vodo zvecer pade velikanska rdeca krogla. A velicastnih prizorov zahajajocega sonca sem vajena. A trenutka pred soncnim vzhodom tule ob reki Tapajos ne bom pozabila. Ko se zbudis, dzungla nad tabo govori, no, pravzaprav rohni. In nato ob doloceni uri nastopi tisina. Vse zivali utihnejo. Komaj cakam jutrisnjega jutra, tudi zato, ker se bomo podali na okoli 250 km dolgo pot. Prva etapa bo kratka, dolga nekaj cez 20 km. Malce sem jo spoznala danes in me je ocarala. 
Raje me bo objel na 2. kontrolni tocki. Tja se je odpeljal popoldne skupaj z doktorjem, oborozenim vojakom in se eno serpo, ruskim Brazilcem. Sicer pa vse cestitke Shirley, nasi ljubki organizatorki. To nisem napisala, ker vem, da bo to besedilo dala v prevajalnik, ampak zato, ker jo obcudujem. 
Sedaj pa hitim v mrezo in spat, tu je ura pol osmih zvecer in kure so sle ze spat ...
Pozdrav!!!!
Ruth 
Posted by: JungleMarathon 2012 on Oct 06, 12 | 6:16 pm

3 komentarji:

Ksenija pravi ...

Srečno!!!

tamara pravi ...

Draga Ruth, tebe pa občudujem jaz. SREČNO !!!

polona pravi ...

Draga Ruth, ponosni smo nate !!!! Vso srečo na poti, v mislih sem s tabo!!