nedelja, 30. september 2007

Petkovo bučno razvajanje

Mateja nas je - tako kot vedno - navdušila! V kuhinji bodo buče spet zavzele pomembno mesto.
Ste prebrali njen članek v prilogi Odprta kuhinja v Nedelu?

Predstavila je sortiment buč in razrezala tipične predstavnice.
Bučno meso je lahko zelo različnih barv in arom ...

Na predavanje je prinesla v pečici pečene kose buč. Slastno!!!

Veliko buč pa lahko uživamo kar presno.

Razrezali smo tudi arhivsko bučo - po letu dni skladiščenja ...

Mateja se je res potrudila - spekla je izvrstno bučno pecivo in kruh.

Poglejte, kakšna energija veje iz bučne juhe!

"Pri nas pa vse buče popijemo!" je enkrat dejala udeleženka Matejine kuharske delavnice.

Tudi nam je mešanica bučnega in jabolčnega soka zelo teknila!

Ker smo hitro vse popili, sem skočila v rastlinjak po zeleno progast paradižnik in kumare.
Tako je nastal spet popolnoma drugačen napitek.

Še tri arhivske slike na to temo ...

Sok iz zelenega paradižnika s progami je res nekaj posebnega, tako po barvi kot okusu. Dobro poglejte - sok iz klasičnega paradižnika se hitro "posede". To se z zelenim ne zgodi.

Zadnje čase se je pri nas paradižnikovemu soku z dodatkom bazilike in peteršilja, pridružil korenčkov z jabolki.

Prihaja čas bučnih sokov!!!
V hladilniku imam že razrezano slastno 'Sucrine du Berry'.

Ni komentarjev: