četrtek, 25. februar 2010

Še ena žitna

Sploh ne vem, kdaj sem začela delati rižev puding na tak način. Vem pa, da nikoli nisem pripravljala pudinga iz vrečke. Ko so bili otroci še čisto mini, so mi že pomagali z metlico mešat mleko, v katega smo vlili mešanico moke in jajca.
No, zadnjič so se na obisk najavili vsi moji mladi, pa sem skuhala puding in poslikala. To je ekspresno narejen posladek.
Najprej naredim moko. Riževa zrna kar sfrlijo skozi mlin.

V vrč miskerja nalijem mleko, dodam jajce in moko ter vklopim kuhanje - 12 minut na 95 stopinj.
Nato polovico kuhane mase odlijem v posodo. V puding, ki ostane v vrču, dam banano ali dve in cimet ter dam na miksanje. V skodelice vsujem oprane rozine (za Pio še marmelado) in prelijem s kuhanim pudingom.
Nato se lotim še priprave čokoladnega pudinga. V vrč dam pudingovo maso, ki čaka v posodi, kakav v prahu in agavin sirup. Obrnem gumb na mikserju, da dobro premeša. Puding prelijem v posodice.

Dodatki dvakrat niso enaki :)

1 komentar:

VANJA pravi ...

VAAAU!!!
Neverjetna si!!!