sobota, 10. december 2011

Jesenski sokci

 Letni časi so res nekaj krasnega. Z njimi se spreminjajo tudi naši sokovi. Poleti si jih ne bi znala zamislit brez kopriv in različnih zelišč, v prihodnjih mesecih pa bodo glavna jabolka, korenje ter citrusi. Če ste ljubitelji rdeče pese, preizkusite mojo najljubšo kombinacijo z jabolki, limono in ingverjem. Ja, prav ingver je čarobni dodatek jesensko-zimskih napitkov. Poleti ga nisem posočila niti enkrat.
Prvi sok, ki sem ga spila po prihodu iz Grčije, je nastal iz grozdja, jabolk, limone in citronke.

 Ves čas s sokom pridno uživam silicijev gel. Vsi, ki ste videli film o Špartalonu, veste zakaj :)

Domače grozdje je enkraten dodatek sokovom. Lahko je že čisto posušeno, tako kot to, a da izjemno aromo.


Hruške, ki so vse pikaste in čisto preveč omedene, da bi bile za pojest, so v soku vrhunske.

 Poglejte, kako le nekaj rdečih groznih jagod obarva sok ...

 Saj res, tale mešanica je bila tudi vrhunska. Posočila sem drobnoplodne kivije, jabolka in banano.

Banana po mojem okusu sodi med sestavine soka le za ta hladnejši čas. Uporabim zelo zrele plodove, take, ki so na zunaj že čisto neugledne. Soku dajo posebno, praznično aromo.


3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Do zdaj sem mislila, da banana nima tekočine. Vsaj tako nam govorijo tistim, ki imamo navadne sokovnike in zato baje tudi niso dobre za sokovnik, ker se sokovnik zamaši.

RUTH pravi ...

Tudi jaz sem začela šele sedaj sočit tudi banane. Morajo pa bit res dobro zrele. Saj ne gre zato, da bi dale veliko tekočine, spremenijo se v neko kašo. V soku drugega sadja ali zelenjave pridajo krasno aromo. Le pomešati je treba ...
Poskusite!

Evelina pravi ...

čez en teden bomo že v hiši:) Srčno upam, da bo, ob vseh nepredvidenih stroških, ostalo kaj za sokovnik. Zdaj bom imela prostor. In izbrala si bom "srebrnega", mi bo pasal k hladilniku:))