Takole bo izgledalo pri nas enkrat na dan vse do pomladi - splakovanje mladih, porajajočih se rastlin ...
Pri oljnih semenih je drugače. Ta so nakaljena že čez noč, le namočena v vodi.
Pšenica potrebuje pred nakaljevanjem namakanje, nato jo stresemo v kalilnik, počakamo en dan in že je užitna.
Redkvica za zelen zajtrk :)
Stanje med vrtnarjenjem se spreminja bliskovito, a vsak dan je nekaj zelenega na voljo ...
Zimska klasika - kruh, kisla smetana in zelje, česen, ajvar, nakaljena semena ter različni dodatki (tokrat je to kisla paprika)
IN - saj veste, da ne morem brez sokov :)
2 komentarja:
Vedno rada pogledam, kaj se kaj novega dogaja. Si že kaj razmišljala, da bi svoje dragocene izkušnje vrgla na papir? Mislim, da si živ dokaz, kako pomembno je, kako in kaj jemo - v pozitivnem smislu.
Lep dan, Mojca
Eno vprašanje: kje kuputujete semena za kaljenje? Obstaja kaka boljša, mislim cenejša, varianta kot od Valentina? lp
Objavite komentar