torek, 10. januar 2012

Dišeča omara

V kopalnici imam skromno zbirko eteričnih olj. A vem, da bo iz meseca v mesec bogatejša :)
Prijatelje sem med prazničnimi dnevi obdarila z različnimi masažnimi olji. Za osnovo sem sprva izbrala avokadovo in arganovo olje. Potem sem ugotovila, da je najbolj nevtralno - in vsem všeč - olje grozdnih pečk. Delala sem 4% mešanice, primerne za masažo telesa. V 20 ml olja (kolikor porabiš za namazat eno telo) sem tako nakapala po 16 kapljic eteričnega olja. Oooo, kakšne fine kombinacije sem pogruntala :)
Po stekleničke sem šla v trgovino Steklarne Hrastnik.

Tudi Piine decembrske darilne vrečke so bile dišeče. Vermikulit je nadišavila ter ga vsula v vrečke, ki jih je sešila sama.
Tudi severni dom v Amsterdamu diši. Opazila sem, da ima vermikulit v majhni posodici, zraven pa stekleničko z eteričnim oljem.  

Moje drage dame sem za novo leto obdarila s kremami za obraz. Sčaral jih je Mihael Petek, ki sem ga spoznala na tečaju o aromaterapiji. Vsaki kremi skrbno pripiše sestavine. Moja je narejena za nego kože, ki je izpostavljena ekstremnim vremenskim razmeram :)
V njej je čebelji vosek, jojoba, lešnikovo in svetlinovo olje, olje grozdnih pečk in pšeničnih kalčkov, karitejevo maslo ter eterična olja komarčka, pačulija, palmarose, vrtnice, pelargonije, rimske kamilice in rožnega lesa.
Zraven pošiljke vedno dobim kakšne dišeče vzorčke. Ravno prejle sem mu naročila kreme in olje grozdnih pečk. Če želite kremo, narejeno prav za vas, pokličite Mihaela na 040185065.


1 komentar:

VANJA pravi ...

Mmmm, diši!