ponedeljek, 2. avgust 2010

12.dan; Koča na Javorniku - Škocjanske jame (Slavnik?)

18:25 klik, klik, klik...
Mimogrede, obisk tegale bloga presega vsa pričakovanja, od 1300 do 2300 obiskov dnevno. Jaz jih prispevam ene 20.
In to je tudi podatek.
Kje so še tisti kliki, ki se tu ne vidijo??!!

18:12 Škocjanske jame
Pa so tam. Sicer "spočite", a do Slavnika piše, reci in piši ,7 ur. Kar pomeni cca 5 ur in več.
Kaj zdaj?
Ruth okleva med ČIMPREJ in SE NIKAMOR NE MUDI. Če bo obveljalo prvo, bo ponoči bivakirala (že kje) in se jutri dopoldan, še preden bom jaz tam, namočila v slani vodi, t.i. morju.
Sicer pa kasneje.
Kasneje, ko bo odločena, tudi napišem kam pes taco moli, oziroma kako se je odločila.

15:20 - Vremščica
Peter je po osmih urah zapustil žensko druščino. Nadja in Olga, ki sta se Ruth pridružili dopoldan, so se pravkar sezule na Vremščici. Žena pravi, da se odlično počuti, nobenih težav z gležnji in žulji. Gledajo MORJE.
Do Slavnika je "samo" še 40 km, zato babe upajo, da ga dosežejo do noči. Bomo videli. Če se bodo počutile kot sedajle, in cilj se že skoraj voha, sigurno.
Kar pomeni, prihod v Ankaran - enkrat popoldan, jutri seveda.

14:29
Nedosegljiva, na poti na Vremščico.

Za vse, ki sporočate na en ali drug način, da bi pričakali Ruth na cilju, takole:

- točne ure prihoda seveda ne veva

- predvidoma bo zaključila jutri proti večeru, med 17:00 in 19:00 uro, spremljajte tule

- posebnega rajanja na cilju ne bo. Kaže, da jo bo čakala ekipa Tv. Utrujena ne bo za nobeno rabo (upam da ne),

ZATO:
- vsi, ama prav vsi, ki imate željo, čutite, ste vabljeni v nedeljo 8.avgusta ob 16h v Podvin - Mošnje 2a, Vrtnarija Reš na SREČANJE PRIJATELJEV
- za spremljevalce OBVEZNO!

- PRIJAVE OBVEZNE! mail: raje@misti.si, SMS: 041 719-011 ; do ČETRTKA, 5.avgusta zvečer. Vi ja, ki niste sigurni, vseeno pridite!

- čaka Vas Ruth, fotke = predavanje, dobra volja, prijatelji, sokovi, pivo, sadje, vino, voda, šnops, coca cola, rože, Dik, Lola, Raje in otroci (a few), vegi menu, meso tudi, skratka ŽURKA!

- V PRIMERU SLABEGA VREMENA ... a smo a nismo>!?

11:00 Nanos
Ruth in Peter sta se pravkar javila iz Nanosa. Po dokaj dogočasni poti do Zavetišča pri Abramu, kjer sta bila ob 9:10, sta uživala po za Ruth novem področju. Počuti se dobro, le malo jo skrbi zatekel gleženj, ki pa jo na srečo ne boli preveč.
Ruth, bolečina je začasna, slava pa večna :), kot je nekoč izdavil moj trener Penza. Samo pazi, lahko gre tudi takole - bolečina je začasna, poškodbe pa trajne! Glavo v roke. Meja ni cilj, meja je tvoje telo!

4:35 - Koča na Javorniku
Predzadnji dan: Koča na Javorniku, Zavetišče pri Abramu, Nanos, Vremščica, Škocjanske jame. Potem pa jutri čez Slavnik na morje. Ne vem česa se Ruth bolj veseli, konca ali morja? Mogoče mene?

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Če lahko mi s svojimi mislimi na daljavo pripomoremo k srečnemu zaključku poti in snidenju, potem mislim, da bo Ruth vesela vsega skupaj-konca, morja, še najbolj pa Rajeta. Občudovanja vredno! Srečno! Helena

Anonimni pravi ...

Če se spomnim, kako se rada stisne k tebi, ko se premražena ponoči vrača z hribov,bosta tole kampirala najmanj en teden.
Ti si ji najboljši kompas in teče tebi v objem.
Več kot vsaka transverzala.
Srečno obema

Anonimni pravi ...

Jaz mislim da se najbolj veseli tebe.
Bravo oba!

Leja

Anonimni pravi ...

Težko verjamem, da Ruth uživa po Nanosu in Vremščici,ko ni nič tako adrenalinskeg kot je recimo tam po Jalovcu. Verjamem da ji pa odgovarja, da ni tako naporno saj je verjetno že zelo utrujena- saj ni žival. Upam, da se ji gleženj čimprej pozdravi. Iz lastnih izkušenj ji priporočam glinene obloge.
Komaj čakam kakšen album.
Srečno!!!!! Ana