ponedeljek, 25. oktober 2010

Poberimo seme!

Na začetku oktobra sem dobila pisano pismo iz Goriške.
Oglasili sta se ljubiteljici rožic, ki sta spomladi iskali viseče plamenke. Ker sadik nista dobili, sta jih pridelali kar sami. Zapisali sta takole:
"Sicer sva bili s sejanjem pozni, prvi sejančki so pokukali iz zemlje šele sredi maja, a poizkus je uspel. Vsaka rastlina nas je razveselila z malce drugačno barvo, vzcvetela je celo bela plamenka, čeprav sta bili lanski „mami“ samo roza-rdeče barve."

Seme sta sedaj verjetno že pobrali.

Dobila sem tudi fotke balkonske zasaditve iz junija, avgusta in oktobra. Z zgovornim komentarjem ...
"Zasaditev na balkonu pa se je čez poletje spreminjala. Ker imamo okrog hiše polno dreves in grmovja, se vedno odločamo za bolj kričeče (in standardne) balkonske zasaditve. Letos sva poizkusili z grobeljnikom in roza petunijo, a je bil uspeh viden samo do začetka julija. Čez poletje so petunije opešale, zato smo jih enostavno porezali. Verjetno je bil tudi grobeljnik malce preveč nasilen in jim je jemal hranila. No, belim cvetovom se ne pozna ne vročina (ki je na našem na jug obrnjenem balkonu res peklenska) in ne veliko dežja. Še sedaj lepo cveti, pridružile so se mu pa tudi obraščene petunije."

Lepo, lepo, čestitke!!!

Ni komentarjev: