petek, 28. december 2012

V RAJ

Od naše predrage in edine Ruth, se lahko poslovite danes po 15. uri in jutri od 8. do 15. ure, ko jo bomo iz naših trpečih src spustili v Raj, na pokopališču na Brezjah.

Vsi domači se iskreno zahvaljujemo za vse poslana, napisana ter nenapisana sožalja!

67 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ruth, počivaj zdaj v miru pri najboljšem prijatelju v raju. Hvala ti za vse.

Anonimni pravi ...

Že zjutraj sem bila zelo žalostna, ko sem izvedela za Ruthino slovo. Vedno so mi bile njene objave vir energije za spopad z ne ravno najlažjim življenjem. Ko sem pa želela na sprehod z mojim kužkom, pa je mrtev ležal na tleh. Zgleda, da mu je odpovedalo srce...Žalosten dan... No, vsaj Dick je preživel :) Lupčka Dicku.

Anonimni pravi ...

KDOR ZASEJE VRT, ZASEJE LJUBEZEN. Ruth jo je zasejala veliko. Težko bo brez nje!Počivaj v miru, v naših srcih pa ostaneš za večno!
Sožalje vsem domačim.
Irena

Unknown pravi ...

Ruth, živela si srečno in polno življenje. Žal prekratko. V svojih gorah počivaj v miru.
http://storify.com/grenko/kdor-zaseje-vrt-zaseje-ljubezen

Jasna pravi ...

Nobenemu ni dana čaša nesmrtnosti. A kljub temu si želimo čim globjo. Ruth je bila dana kristalna in sladka. Naj vsaj to odtehta njeno plitvost......
....v delih svojih živel ti boš večno....
Ruth je z nami povsod...njena energija blešči na vsaki kapljici, vsakem cvetu, vsaki gorski poti, žal tudi na vsakem snežnem kristalu...

Pogum vsem njenim!

Jasna, D.A.

with passion by kras pravi ...

Moje iskrene sožalje vsem njenim dragim.
Skozi ta blog sem spremljala njeno energijo in ljubezen do življenja.
Sem brez besed in šokirana.

Brnistra pravi ...

V veselje mi je bilo prebrati vsako tvojo objavo. Volja do življenja, katero si nosila v sebi naj bo v poduk vsem ljudem okrog, da se z dobro voljo in ljubeznijo doseže vsak vrh.

Počivaj v miru!

Družini iskrno sožalje.

Anonimni pravi ...

Zame si bila in si vzor ,počivaj v miru .
Sožalje vsem njenim dragim :(

Beti iz nove Gorice

Anonimni pravi ...

Ob izgubi izrekam iskreno sožalje vsej družini. Ruth mi je pomagala pri urejanju poslednjega vrtička za mojega očeta. V spominu mi ostaja kot zelo prijazna in topla oseba. S hvaležnostjo, Helena

Anonimni pravi ...

Moj dan se je začel z prebiranjem tvojega bloga.. koliko ene energije, veselja do življenja, ljubezni do svojih domačih,rožic, narave.. je velo iz njega.. bila si sonček in za nas boš vedno sonček in nasmejana Ruht!
Draga domači iskreno sožalje, Ruth bo vedno z vami!
Romana

Anonimni pravi ...

Prebiram misli vseh nas. Mnogim ni bilo dano, da bi predrago Ruth osebno spoznali. Rečem vam mogoče je bolje tako, ohranite njen spomin, naj vam bo vzor. Meni pa se para srce ob misli nanjo in njene drage. Na njeno skromnost, ljubeznivost, dobroto, njen smeh, objem. Ona je Človek, ki jih v današnjem času žal ne srečaš na vsakem koraku.
Dragi njeni, naj živi v vseh nas.
Andreja Š. L.

Anonimni pravi ...

Ruth, krasna rožica cvetoča,
energija tvoja je rastoča.

Humoren tvoj je besednjak,
vsakič dodan nasmeh na obraz.

Čudovita čista dušica,
vrhunska si tekačica.

Družbo delal ti je Dikec,
kužek tvoj, tekajoči pikec.

Tudi tebe odnesel je usodni plaz,
ki vzel je dih in nasmejan obraz.

Bila izzivov polna si,
pogrešali te bomo vsi.

Nedavno na potopisu rekla si,
da veš, kaj v drugem življenju si.
Naj to čarobno se ti uresniči,
duša tvoja veliko dobrega naj še ušpiči ;)

Blagoslov ljubezni..bodi v cvetju...kjerkoli že si, dušica neskončna potujoča <3

Iskreno sožalje vam, njenim bližnjim; razumem vašo bolečino, saj je na enak način in prav tako okoli božiča pred leti odneslo tudi mojega očeta..vse se zgodi z razlogom, v srcih pa ostane večna povezava.

Jelka B.

ginowl pravi ...

Draga Ruth, Vsak izmed nas, na svoj način doživlja tvoj odhod. Vsi smo globoko žalostni in se spominjamo vseh lepih trenutkov, ki smo jih preživeli s teboj. Hvaležna sem za vse, kar si nam dala in težko razumem, zakaj je usoda posegla in te iztrgala s tega sveta. Svojo žalost sem izrazila s tem, da sem ustvarila aranžma iz teloha in vej, ki ti ga namenjam v slovo. Izbrala sem rastline, ki si jih srečevala na svojih drznih poteh in jih znala uživati. Z nami boš živela še naprej, le na drugačen način. Nikoli te ne bomo pozabili, le pogrešali te bomo zelo, zelo,...Jelka

Anonimni pravi ...

Dragi družini Podgornik in Reš, iskreno sožalje ob izgubi. V mislih sem z vami, ki ste mi prav zaradi vaše ljubljene Ruth tako blizu. Mateja

Anonimni pravi ...

»Ljudje smo, kot pravijo v Istri, iz kamna, iz zemlje, a tudi iz zvezd. Iz tistih, ki ne ugašajo, ki so daljne in večne in vendar kot večno upanje človeku vedno neskončno blizu. Kot bi hotele s svojo svetlobo in s svojo milino pripovedovati nikoli končano zgodbo o dveh polih našega bivanja: o telesu in duši, o minljivem in večnem. Zvezde so sanjski del človekovega bitja, svetal ogorek, položen v vsakega kot vest in kot kažipot za pot od izvira do izliva.« -T. Pavček
:'(

Anonimni pravi ...

Poznala sem jo samo od daleč - preko televizije, nekajkrat sem zajadrala na njen blog - in se me je dotaknila njena neizmerna energija. Presunilo me je, ko sem slišala za njeno nesrečo, kot da bi bila moja najboljša prijateljica. Vem zakaj - ker je bila iskrena prijateljica vseh, ker je delila ljubezen do družine in ljubezen do narave z vsemi, ki so jo bili pripravljeni sprejeti.
Iskreno sožalje njenim bližnjim in vsem, ki ste jo poznali.
Marjeta

Anonimni pravi ...

tišina boli in srce joka, odmeva pa zakaj, odgovora ni samo bolečina,...bolečina ostaja samo nanjo se navadimo,....sožalje družini

Anonimni pravi ...

Iskreno sožalje družini, največkrat nas zapuščajo napačni ljudje.
Saša

Anonimni pravi ...

Ruth, pogrešali te bomo. Iskreno sožalje vsem svojcem.

S svojimi izvrstnimi reportažami si mnogim približala čudovit svet gora in med ljudi širila pozitivno življenjesko energijo.

Luka

Saša pravi ...

Ruth! Gora te je želela objeti in vzeti k sebi. Nikoli ne bomo vedeli zakaj že sedaj in zakaj prav tebe. Iskreno sožalje ob mnogo prerani in nenadni izgubi izrekam vsem njenim žalujočim. Nekdo je zapisal, da obstajajo dobri in slabi dnevi. Vsi vemo, da dobri dnevi minejo in to se nam zdi grozno. Vendar vedite, tudi slabi dnevi minejo. Mislite na to in naj vas to potolaži. Bodite močni in pogumni v teh težkih trenutkih.





, zakaj ravno na višku moči in energijeOb mnogo prerani in nepričakovani izgubi

SAŠA pravi ...

Ruth! Gora te je želela objeti in vzeti k sebi. Nikoli ne bomo vedeli zakaj že sedaj in zakaj prav tebe. Iskreno sožalje ob mnogo prerani in nenadni izgubi izrekam vsem njenim žalujočim. Nekdo je zapisal, da obstajajo dobri in slabi dnevi. Vsi vemo, da dobri dnevi minejo in to se nam zdi grozno. Vendar vedite, tudi slabi dnevi minejo. Mislite na to in naj vas to potolaži. Bodite močni in pogumni v teh težkih trenutkih.


Anonimni pravi ...

Brez besed. Počivaj v miru, draga Ruth!
Iskreno sožalje družini!

Anonimni pravi ...

Ruth, pa saj si še tu. In vedno boš. Saj,kdor te je srečal vsaj enkrat, je bil za vedno napolnjen s tvojo žarečo energijo, nasmehom in toplino.Pa ko bom spet sadila rožice, boš s svojimi nasveti vsekakor ob meni. Upam, da prideš pogledat, kako uspevajo.

Saj bi ti rekla, da počivaj v miru, pa vem, da bodo tvoje neimerne energije polna vsa nebesa.

Izrekam pa iskreno sožalje njenim najdražjim, ki ste ji tako nesebično stali ob strani.

Maja

Anonimni pravi ...

Draga Ruth!

Že kot mlado dekle sem te opazila na televiziji, ko si nam tako predano približevala svet rož. Leta so minevala in ti si se prikradla v moj svet. Tvoja neskončna energija, pozitivne misli in dobro srce so bili zame kot akumulator.
Hvala Ruth.

Iskreno sožalje družini.

Silva

Anonimni pravi ...

Ptice in veter, drobne snežinke,modro obzorje, sonce za toplino, vse rože pomladi , majhen spremljevalec na pohodu in nežna zvezda mesečine na prehodu.

Iskreno sožalje in topel objem družini

Anonimni pravi ...

Ruth,

dotaknila si se naših src in nam zapustila veselje do življenja. Ko sem prebirala tvoj blog je bilo kot da se poznava. Na nebu sije ena zvezdica več. Ruth teci dalje.

Nataša pravi ...

Po isti poti,koder odhajaš,nevidno prihajaš nazaj med svoje,ki jih ne nehaš ljubiti in ki živijo od tvoje ljubezni.
Počivaj v miru.
Nataša

Anonimni pravi ...

Draga Ruth!
Zapisana si v naših srcih in živela boš naprej. Pogrešali te bomo, dokler ne pride čas, ko bomo spet skupaj, tam kjer si zdaj, v raju.
Kot angel boš bedela nad svojimi dragimi naprej...
Radi te imamo.
Branka

Anonimni pravi ...

Ruth....ne zaradi bolezni, odšla si zaradi ljubezni- ljubezni do narave,prečudovitih sončnih vzhodov, neprehojenih poti...

Nas si pa vzgajala, vodila, polnila z svojo energijo. Veliko moči in energije sedaj pošiljam tvojim domačim.

Na mojem vrtu so tvoje zamisli, ti pa za vedno v mojem srcu.

Darinka

Anonimni pravi ...

draga ruth, tako si polna življenja, optimizma, strasti, ljubezni ... saj to se ne more kar končati.in tudi se ne! vse to si prenesla na nas - najbolj pa seveda na svoje najbližje - in skušali bomo po svojih močeh to nadaljevati, ti slediti, četudi ti bomo segli le do pet ... najlepša rožica, večna rožica si. svetel, sončen zgled ... a zdaj boli.boli boli ... počivaj v miru.
tvojim najbližjim pa iskreno sožalje, lučka

Anonimni pravi ...

Njeni najbližji, njeni najdražji, še vedno boste prav močno čutili njeno prisotnost, njeno bližino, da je z Vami vse povsod in vedno okrog Vas, pri Vas in v Vas.
In postala je še močnejša, še sposobnejša in Vaša velika zavetnica, pomočnica pri Njemu.
Bodite pogumni in dobri!!!
Yanka

Anonimni pravi ...

Draga Ruth, zelo te bom poglešala. Zasadila si mi prečudovit vrt, vedno sem rada prihajala k tebi po nasvete kako urediti ta, pa oni kotiček. Poleg nasvetov sem občudovala tvojo vedrino, energijo, dobroto,...

Iskreno sožalje domačim.

Anonimni pravi ...

Draga Ruth,

Hvala ti na svemu.

Bila si i ostat ćeš velika inspiracija za sve nas.

Anonimni pravi ...

spoštovani svojci, občudoval in cenil sem močno in lepo energijo vaše Ruth. Ona bo še naprej živela v vas. Izrekam vam iskreno sožalje. Z ženo sva ob usodni novici otrpnila in se spraševala, zakaj. Nimam odgovora. Vsi moramo sedaj naprej s pozitivno energijo in ljubeznijo-gotovo je to edina pot. Hvala vaši Ruth za tako lep zgled. Peter Šavli, Domžale

Anonimni pravi ...

Dragi Ruthini, iskreno sožalje!

Hvaležni smo, da smo imeli čast spoznati vaše sonce. Ob prvem stiku nas je očarala in postala del nas. Njena radost je bila nalezljiva, postala je naš vzor.

Kogar ljubiš, ne odide, le tako zelo daleč je ... Vajeni ste razdalj, ki jih premagujete z ljubeznijo. Vemo, da boste povezani z vašo Ruth.

Ne sprašujte se zakaj je morala oditi, bodite hvaležni, da ste jo imeli.

Draga Ruth, počivaj v miru.

Družina Sešek

Unknown pravi ...

Draga Ruth!

Počivaj v miru. Hvala za vse, kar si delila z nami - znanje, ljubezen do rožic, živali, gora ... Pogrešali bomo tvoj nasmeh, tvojo pozitivnot, tvojo energijo, ki ji ni bilo konca ... vendar pozabili te ne bomo nikoli ...
Sožalje družini.

Špela

Katja M. pravi ...

Ruth počivajte v miru!

Vaša energija, ljubezen do rožic, športa in narave pa bo ostala za vedno zapisana v naših srcih.

Iskreno sožalje družini!

Družina Mlakar

Jean pravi ...

Ruth, farewell and rest in peace. You were, and will continue to be, an inspiration to many, including those who never knew you personally. My deepest condolences to your family and friends.

Anonimni pravi ...

Draga Ruth,


zaradi Vas sem se spremenila ...
na bolje ...hvala za vse...



Iskreno sožalje družini!

Nataša

Unknown pravi ...

Draga Ruth!

Nisem te osebno poznala, toda ob branju tvojega bloga si mi postala
blizu, ti in vsi tvoji. Tvojo nesrečo sem sprjela z grozo in solzami v očeh. Ne morem dojeti, da te ni več. Škoda, res škoda. Zakaj prehitro odidejo takšni ljudje??
Iskreno sožalje vsem tvojim.
Lidija

Anonimni pravi ...

Tako si ljubila gore in sedaj so te vzele k sebi. Pogrešali te bomo, draga Ruth! Tvoj smeh in energija, tvoji nasveti in izjemno delo so pustili neizbrisljivo sled v naših srcih, na naših vrtovih.... Hvala ti za vse!
Iskreno sožalje vsem njenim!
Ivica

Anonimni pravi ...

Ni besed!
Globoko sožalje družini in mami Slavki in očetu Jaku!
Mihela

Anonimni pravi ...

Ruth....

Ura je 13.45 in počasi prihajamo k tvojemu Raju....

Sonce si bila in k zadnjemu počitku te bo pospremilo sonce...

Hvala za vse in nasnidenje....

Zbogom Ruth!

Tina

Anonimni pravi ...

Draga Ruth,
neizmerna srčnost, energija, ljubezen so me ob prvem srečanju z vami začarali. Vedno znova sem se vračala k vam in domov prihajala srečna. Pogrešala vas bom ANGEL.

Dragi domači,
smo le popotniki v času in naši dragi nam niso dani za vedno. Ljubezen pa ostane. Toliko ljubezni, kot je premorete vi, se ne da izmeriti, v težkih trenutkih pa je balzam za dušo. Ostanite močni, v mislih smo z vami.

Martina

Anonimni pravi ...

Draga Ruth,
Hvala za čudovite zasaditve na naših gredicah okoli hiše in sezonske zasaditve. Spomin na tvojo energijo, vedrino in ljubezen za vedno ostaja v nas. Iskreno sožalje družini!

družina Cehte iz Podsrede

Anonimni pravi ...

Ruth,

hvala ti za vse ideje, fotke, misli, navdih, energijo, pa čeprav te nisem poznala osebno, sem redno sledila tvojim uspehom, podvigom, prebirala tvoj blog....

Nives

Anonimni pravi ...

Rijetke su osobe sa snagom i voljom kao sto si je imala ti. Svi zabiljezeni trenuci koje si nam ostavljala i njima hranila, pokretala, stvarala... rasti ce i dalje u mnogima kao i tvoje cvijece. Raju ces dodati svoje boje... Zao mi je sto se nismo cesce sretali :(

Damir & Jasna

Anonimni pravi ...

Ruth


Hvala ti za vse čudovite trenutke,ko sem te spoznavala najsibo preko knjig, TV ali revij o rožah, za tvojo toplino in energijo,bogatila si mi življenje. Pogrešala te bom!

Iskreno sožalje družini.

Magda Podlogar

Anonimni pravi ...

Draga Ruth!

Sedaj se odpravljaš na pot v neskončnost...ta bo lepa, mirna in večna!

Anonimni pravi ...

Ruth, uživaj v raju, naprej teci med zvezdami...tam se upam srečamo nekoč, tako kot letos na Kanjavcu.
Hvala Ti za vso pozitivno energijo, ki si jo prenašala na vse nas!
Bila si moja navdih, moja vzornica, v mojih očeh popolna osebnost in tako ostaja tudi v naprej. Nepopisno bom pogrešala tvoje objave...
Iskreno sožalje dužini, ostanite močni!
Darja

DidiArt pravi ...

dotaknila si se vseh nas, iskreno sožalje domačim...

Anonimni pravi ...

Ravnokar sem si ogledala video njenega teka v Grčiji. Ne morem verjeti, da je ni več med nami. Čudovita si bila. Naj izrazim globoko sožalje njenim najdražjim. Ruth gotovo boš tudi med ageli blestela.

Z globokim spoštanjem. Duša.

tm pravi ...

Iskreno sožalje družini. Celotno njeno življenje je neskončni navdih...

Anonimni pravi ...

Ko bi vedela koliko nas je bilo ob tvojem preranem grobu...ampak tokrat se nismo smejali pač pa nemo zrli predse in solze so povedale vse.
Bodi srečna Ruth in vem da boš svetila najbolj močno.

Družina Rjavec

Phoenix pravi ...

Draga Ruth,
Svijet blogera je siromašniji za jedno divno biće.
Nikada te nisam upoznala osobno ali čitajući tvoj blog kao da te znam jako dugo...Tvoja pozitivna energija me je mnogo puta podigla,dala mi snagu da istrajem.
Izgleda i Bog sebi bira najbolje...
Počivaj u miru Božijem i neka te čuvaju anđeli...
Obitelji iskrena sučut

Anonimni pravi ...

Že v srednji šoli sem spoznavala tvoje nasade, ki bili vedno čudovit vir navdiha. Vse zasaditve, kolumne, članki so bili napisani iz srca. Težko verjamem, da se je to zgodilo, a se je in kljub temu, naj te obkrožajo same lepe cvetice.

Moje sožalje najbližjim,
Tanja

Anonimni pravi ...

Zelo hudo. Ne morem verjeti, kar berem.... brez besed....

Sožalje vsem domačim.

Ruth, za vedno boš med nami.

Stalna obiskovalka Rutine spletne spletne strani, Matejine kuhinje, očetova učenka...
Andreja S.

iris-irena pravi ...

Zastal mi je dih, ko sem na tv ekranu ugledala sliko ruth, ker je bilo veliko govorjenja v jedilnici, nisem niti dojela v tistem trenutku, da objavljajo tragično novico - prej sem pomislila, da gre za kak nov podvig - ko bi vsaj šlo .....
res ne moremo razumeti zakaj, kdaj in kako, nekdo odide od nas ..
draga ruth, počivaj tam, kjer pravijo, da ni bolečin, ni solza, tvoja pot se je prehitro končala ... pazi na svoje, ker v njihovih srcih boš živela naprej.
vsem domačim iskreno sožalje ob nenadomestljivi izgubi.
bila si sonček, sedaj boš svetla zvezda, ki se je prezgodaj prižgala na nebu ....

Anonimni pravi ...

Še vedno vsak dan obiskujem Ruthine bloge.Hudo zelo hudo,ko jo gledam na sliki z njenim Dikom....Hvala Ruth. Jelka

Anonimni pravi ...

Ruth in njen kuža Dik.Sedaj sta skupaj.
Jelka

Anonimni pravi ...

Ena izmed najprisrčnejših slik.Ruth in njen psiček Dik-neverjetna angela.

Anonimni pravi ...

Diki bodi srečen v večnih loviščih.

Anonimni pravi ...

Ruth in Dik nepozabna.

Anonimni pravi ...

Za Dika....

Anonimni pravi ...

Spomin na Dika

Anonimni pravi ...

Spomin na Ruth in Dika

Klaudija pravi ...

Hvala :)