Pred dnevi smo v tunelu prvič obrali paradižnik in kumare. Paprika je začela dozorevati že prej.
Pričenja se sezona poletnih osvežujočih sokov. Za začetek sem naredila mešanico - paradižnik, korenček in jabolka. In okrasila s cvetki bazilike.
Raje je danes pripravil slastno zelenjavno musako. Z vrta je prinesel navaden in stročji grah, kolerabico ter korenček. Vse skupaj je skuhal al dente. Posebej je na hitro zblanširal bučko špagetarico, ki se je nato v družbi z ostalo zelenjavo, kislo smetano, sirom in testom v pečici razpustila v prave "špagete". Bučka je musako naredila takooo sočno!
Naj vam razkrijem še namig za mlečno jed, s katero zadnje čase navdušujem moje domače in prijatelje.
Čisto preprosto - v mlinu za žito zmeljem kamut, tako bolj na grobo, da nastane kaša. Nato jo zamešam v vrelo mleko, dodam malo rženih ali ovsenih kosmičev, lan, sezam ter rozine. Vse skupaj pustim na vroči plošči, da se zgosti in to je vse.
Tekne za zajtrk, večerjo ali kar tako, namesto sladice ...
Prejle sem spekla kamutov kruh - za razliko od pirinega je lepo rumene barve.
Ni komentarjev:
Objavite komentar