ponedeljek, 19. januar 2009

Roditeljski sestanek

Naša najmlajša je v drugem letniku Srednje glasbene in baletne šole.
V novi, rumeno-črni moderni zgradbi, preživi večino dneva. To šolsko leto je takooo zaposlena, da popoldne ne utegne v sosednjo stavbo niti na kosilo. Vsaj tako pravi. Topla malica pa je že ob pol desetih, kar ji je čisto prezgodaj. Pred pričetkom pouka si namreč privošči obilen zajtrk.
Na umetniški gimnaziji ima devet splošnih in sedem strokovnih predmetov - saksofon, solfeggio, glasbeni stavek, klavir, skupinsko igro, osnove improvizacije in osnove aranžiranja.
Vsako jutro začne ob osmih, z obveznostmi v ponedeljek konča ob šestih zvečer, v torek ob pol osmih, sredo in četrtek ob sedmih in v petek - vauuu, že ob dveh!
Le kako ji uspe uskladiti vse te šolske obveznosti s preplesavanji swinga in igranjem v različnih bandih? V njenem glasbenem življenju je pomemben tudi jam session, ki se prav tako odvija v nočnih urah v Jazz klubih. No ja, pravi - v Ljubljani se vsaj kaj dogaja.

V petek zvečer smo v šolskih klopeh pred razredničarko sedeli starši "mladih umetnikov". Nič kaj dobre volje ni bila, ko je povedala, da je uspeh v prvem ocenjevalnem obdobju le 41 %. Ogromno "nms-jev" so si prislužili pri matematiki, biologiji, celo pri glasbenem stavku.
Pia je bila lani odlična dijakinja, letos nadaljuje v istem stilu - in z Rajetom sva ponosna, da ji uspe početi toliko različnih reči.

Ni komentarjev: