torek, 22. julij 2008

Rožce v prestolnici in Zasavju

Nameravala sem sicer v Maribor, a do tja nisem prišla.
Najprej sem v Ljubljani obiskala Marjano in njeno mamo, veliki ljubiteljici rožic.
Tu so slike v originalni velikosti!

Nato sem se odpeljala proti Hrastniku.

Na Marnem me je pričakala simpatična vrtnarica Damjana in me malce popeljala naokrog.

Najprej pa nekaj njenih kreacij ...










Pia že od 1. julija dela v hotelu Savica na Bledu. Pridna punca "na šiht" kolesari, danes je zjutraj deževalo, zato je domov pritekla.
Popoldne je skuhala odličen prosen puding ...

4 komentarji:

tamara pravi ...

Ta teden pa je Ruth res prekosila vse medije s svojim fotkami! Ena bolj čudovita od druge. Seveda brez vseh rožic in njih zasaditev le-teh ne bi bilo, tako, da vse pohvale tudi ge. Marjani in Damjani.
Ruth je pa nabavila nekaj nove vrtne dekoracije - tisti steklen sonček med begonijami.....
Ja, pa tudi Pii vse pohvale za njene ročne spretnosti.

Anonimni pravi ...

Pozdravljeni!
Letos sem prvic kupila rozico STREPTOKARP (nekje sem zasledila tudi , da se ji rece afriska vijolica ?). Posadila sem jo v lonec in sedaj kraljuje na okenski polici z jutranjemi soncem. Tako lepe vijolicne cvetove ima, da se jo sploh ne morem nagledati. Zanima me ali je to enoletna rastlina ali je mogoce trajnica????
Prosila bi vas, ce mi lahko se napisete kako se rastlina razmnozuje oz. ali bi dobila novo sadikico tako, da bi odtrgala vejico streptokarpa in jo posadila v zemljo? Ali obsatja rozica samo v vijolicvni barvi?
Hvala in lahko noc,
Barbara

Anonimni pravi ...

Ah, kakšno razkošje! In kakšen slasten puding! Mnjam!
Moje rožice so letos prav uboge. Ne samo, da jih je dvakrat stolklo neurje, tudi sicer se nekatere nekam čudno obnašajo. Modri čudež sem že odnesla v smeti (kar uvel je v nekaj dneh, medtem ko verbena v istem koritu čudovito cveti), lotus je nekam razpotegnjen in naredil je en sam cvet, prav tako lantana nima nikakršne oblike, le širi svoje vejice na vse strani (cveti sicer obilno, ne vem, mogoče je pač takšna sorta). Od sundavile (roza) ni nič od nič, sploh ne vem, kaj delam narobe, a že drugo leto ni nobenih cvetov, kljub sončni legi in dobri oskrbi (mogoče ji pa to ni všeč?).
Zato je tako lepo, da delite toliko lepih fotografij s čudovitimi rožicami z nami. Hvala.

Anonimni pravi ...

Tamara, pričakujem kakšno pošiljko fotk vaših rožic!
Barbara, čimprej mi pošljite še slikovno gradivo. Potem bom morda lahko ugotovila, kaj se dogaja z lantano in dipladenijo.
Cvetoči pozdravček.