VABLJENI na
TEČAJ
PRIPRAVE ZDRAVE HRANE
Peka kruha brez kvasa
Čarobni svet buč
Pecivo brez jajc, belega sladkorja …
Nakaljevanje semen-kalčki
7., 14., 21. OKTOBRA 2008
4. NOVEMBRA 2008
ob 17.00 h
Osnovna šola Antona Janše, Kranjska cesta 27a, Radovljica
Vse delavnice bodo praktične, skupaj z vami bomo pripravili in poskusili številne jedi. Uporabljali bomo živila ekološkega ali DEMETER izvora.
07.10.2008 ob 17.00 h Kruh brez kvasa – ferment Sekowa
- Zakaj je naravno kvašen kruh boljši?
- Kakšni so učinki tako pripravljenega kruha na prebavo?
- Kako pripravimo in pečemo naravno kvašen kruh in ostale vrste kruha (zeliščni, kakavov, krekerji …).
14.10.2008 ob 17.00 h Skrivnostni svet buč
- Koliko sort buč poznamo, kako rastejo, kakšne so razlike med njimi?
- Zakaj so jesensko zimske buče koristne za naše zdravje?
- Zakaj je bučno olje celo zdravilno?
- Kako pripravimo zanimive enostavne jedi iz buč?
21.10.2008 ob 17.00 h Pecivo brez jajc, bele moke, belega sladkorja …
- Zakaj je tako pripravljeno pecivo boljše od klasičnega?
- Za koga je priporočljivo?
- Kako praktično pripravimo in pečemo slastna zdrava peciva?
04.11.2008 ob 17.00 h Nakaljena semena, kalčki za polno zdravje
- Kako nakaljevanje semen praktično poteka?
- Katera semena so primerna za kaljenje?
- Kako s kalčki pripravimo okusne presne jedi?
Udeležite se lahko tudi posameznih delavnic.
Tečaj vodita: Elvira Devetak Zavodnik in Mateja Reš
Cena posamezne delavnice je 29 Eur, v paketu 96 Eur
Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavami.
Prijave in informacije: gsm 040 742 428, ef.zavodnik@gmail.com,
gsm 031 778 096, mateja.res@amis.net
med 9.00-11.00 h in 16.00-18.00 h
Ni komentarjev:
Objavite komentar