četrtek, 11. september 2008

Sadne kaše

Ema mi je zadnjič postavila vprašanje, kakšen mlinček uporabljam za sadne kaše.
Delam jih na dva načina.
V mikserju ...

Ali pa tako, kot smo se naučili jeseni na delavnici ...
Tako nastaneta dve povsem različni sadni kaši. Tako po okusu kot strukturi.

Tale strojček se imenuje polžasti ožemalnik Omega 8005 ...

Kaše sladimo z namočenimi figami, rozinami in bananami.

Danes zjutraj sem naredila zanimivo mešanico - pladnju pšeničnih in ajdovih kalčkom ter skodelici sončnic sem dodala pomaranče, banane in jabolka.

Miha je pojedel prvi pridelek brokolijevih kalčkov. Kalilnik sem hitro napolnila z novim semenom. Ne vem, zakaj brokolija to poletje še nisem kalila?

Sinko ima rad sok iz kalčkov lucerne.

Poskusite, okus je veliko blažji od tistega temno zelenega soka iz nabrane lucerne iz njive.

Tale zajtrk je bila dobra popotnica za odhod na letališče. Miha je bil v zraku trikrat, skočil in tudi varno pristal.

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Hvala za vse te dobre ideje, tudi sama sem te dni prešla na sadne zajtrke. Kašice si delam kar s paličnim mešalnikom, ker zaenkrat še nimam drugih pripomočkov - sem še začetnica na tem področju!

Anonimni pravi ...

Ja, mislim, da je za pripravo sadne kašice pomembna le dobra volja. Konec koncev lahko sadje narežemo z nožem ali pa naribamo na najnavadnejši ribežn.
Žitni kalčki so pa slatni tudi nezmiksani, le čas zajtrka se podaljša, saj jih moramo dobro zgristi :)
Pa dober tek!

Anonimni pravi ...

Vprašanje: Kje bi lahko dobil seme brokolija, ker sem že na več mestih prebral, da ima veliko več koristnih snovi kot "odrasel" brokoli? V Biotopu (Celje), kjer drugače nabavljam semena za kaljenje, ga nimajo. Obstaja morda kakšna spletna trgovina s temi semeni?


Svoje kaše delam v mikserju: sadje + namočena ovsena ali ajdova kaša na hitro povreta + pusta skuta ali sirotkine beljakovine + orehi, mandlji, lan, udo mešanica olj, arganovo olje,... Ko bo denar, pa najprej nakup sokovnika in mlina. Za solate ali večerno skuto mi je super dodatek nakaljena pšenična trava (cca. 15 cm visoka)...

Najlepša hvala za krasno stran! Tudi jaz redno tečem in hodim v fitnes, ohranja duha, um in srce v 6. prestavi:-) Kar tako naprej, si pravi navdih, lep pozdrav iz štajerskega konca,

Primož