nedelja, 15. april 2012

Delovno potepanje po Dolenjskem

V četrtek sem bila od jutra do večera v prelepem koncu Slovenije.




Med odkritja sodijo najnovejše preobleke hiš (brrr), polje narcis v Soteski (kaj takega!) ter čaroben gozdič nad Stopičam (bi kar občudovala sveže zelenje).
Na večernem predavanju v Novem mestu pa prijetno srečanje s številnimi ljubitelji rastlin.























8 komentarjev:

Urška Sem pravi ...

Hihihihi, Dolenjci imamo radi drzne zidne barve :-)

Sonja pravi ...

Kot vedno čudovite fotografije narave, rastlin in novo nastajajočih vrtičkov oz. ozelenitve okolice.
Nikakor pa ne razumem, kako ljudem padejo na pamet takole žive barve za hiše. Meni je grdo, si ne morem pomagat. In se vedno spomnim na potepanja po Korziki, kjer so vse hiše, stare in nove, pastelno obarvane, ne enake, samo nobena ne tolče tako grdo ven. Zgleda samo naš nacionalni šport, da dokazujemo, kako brez okusa smo. Če nas že po čem dobrem ne poznajo vsi sosedje, naj nas pa po kričeči barvi hiše :)))

Urška Sem pravi ...

Sonja, podpišem se pod tvoje razmišljanje. Sprašujem se, kje so urbanisti in inšpektorji. Pomembno jim je, da je npr. hiša dvokapnica, pozicionirana v ulični niz,...
Bogi sosedje, vsakič ko pogledajo skozi okno... ;-)

RUTH pravi ...

Že nekaj časa slikam divje obarvane fasade in se čudim ... Enkrat bom objavila fotke.
Zadnjič sem videla črno! fasado in čisto sveže narejeno - najbolj divjo temno modro.

Anonimni pravi ...

Vsake oči imajo svojega malarja, kaj pravite, mlade dame? Če se ljudje dobro počutijo v njej, zakaj pa ne? Saj je njihova, zaboga. Jaz bi z zakonom prepovedala vrtne palčke in podoben kič, ki si ga ljudje navesijo na vrtove. Pa žal ne morem....Živi in pusti živeti.

M pravi ...

Oh ja, ne bi o fasadah. V bližini imam turkizno zeleno ... delno sprejemljiva je izključno v kombinaciji s sveže zapadlim snegom, vse ostalo pa povzroča glavobole.
Ruth, če v tem letnem času skočiš na Slavnik, boš prav tako deležna ključavnic, pa še divjih potonk in irisov za povrhu ☺

Jub-barve spremenijo dom pravi ...

@Anonimni: obstaja nekaj, čemur se reče urbanizem in tam je določeno kaj kam sodi. Če se lastnik dobro počuti v vijola hiši to še ne pomeni da se tudi soseska, ki mora to nasilje gledati. Znan je primer iz Nemčije, kjer so po prijavi soseske dali lastniku modre ograje ultimat ali prebarvaj ograjo v barve kraja ali pa se izseli.
Meni tud paše naga hodit okol pa nevem če bi to vsi gledal imam namreč celulit in povešene prsi :)

Anonimni pravi ...

Se strinjam z zgoraj napisanim, da je tale grdota nasilje nad sovaščani :-)