četrtek, 19. april 2012

Rdeča ljubezen za vsak vrt!

Pa smo jih dobili - tako težko pričakovane sadike jablan Redlove®.
Na voljo so vse štiri sorte. 

'Redlove® Sirena'
Plod, ki ima 95% rdečega mesa, je po okusu podoben sorti Elstar. Zori konec avgusta in septembra, jabolko je osvežujoče kiselkasto in ne postane kašasto. Plodove lahko skladiščimo do konca septembra. To je počasi rastoča, zelo rodna sorta.

'Redlove® Circe'
Debelo, čvrsto, sladko in sočno poletno jabolko, ki ga odlikuje dišeča aroma, ima 80% rdečega mesa. Za razliko od prejšnje sorte raste srednje do bujno. Plodovi dozorijo po 20. avgustu, shranjujemo jih do konca septembra. Sorta je izjemno rodna.

'Redlove® Calypso'
Manjši do srednje debeli rahlo sploščeni plodovi imajo 70% rdečega mesa. To je do sedaj najbolj aromatična sorta v seriji Redlove®. Žlahtnitelj jo po kvaliteti ploda primerja s sorto 'Koksova oranžna reneta'. Z obiranjem pričnemo konec septembra, v skladišču se jabolka ohranijo do januarja. Značilne arome se razvijejo dva do tri tedne po obiranju.
Drevo raste počasi do srednje bujno. 

'Redlove® Era'
Srednje debeli okrogli plodovi imajo do 95% temno rdečega, izjemno sočnega mesa. Kisline in sladkorji so v jabolku dokaj izenačeni, zato bo sorta všeč prav vsakomur. Z obiranjem pričnemo med 10. in 20. septembrom. Jabolka se ohranijo v domači kleti vse do božiča.
Za sorto je značilna počasna rast drevesa in izjemna rodnost.  






2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Super. Imate morda tudi fourberry? Cena sadike mogoče? Kako jo dobiti v Pomurje?
lp

Sonja pravi ...

Uhh, ko bi vedela, kam ga dat :) Se še spomnim s predstavitve, kako dobra so bila jabolka.