sreda, 11. april 2012

Juhuhu, prvi ulov :)

Se jezite tudi vi?
Kaj vse je čez zimo pohrustal kosmati požrešneš!!!!
IN - začela sem sezono lova. 
Upam, da bom lahko čim večkrat rekla: "Raje, a daš prosim ven voluharje."

Danes imam službo doma in bom - upam - med svetovanji posadila solato, kolerabico, peteršilj, posejala grah.

Uuuu, zagotovo pa bom pojedla prvi vijoličasti špargelj. Kakšen neki je po okusu?

Po vrtu smo nastavili lovilne posode - štiri rumene in eno rdečo. Dva voluharja sta šla pit ravno v to. Jima je ta barva bolj ljuba ali kaj?

Pozimi so voluharji požrli korenine drobnoplodnih kivijev, uničili vse ameriške slamnike ter kooopico drugih trajnic. Začuda, pustili so obe sadili kitajske šisandre :) :)
Tu pa je link do lanskih ulovov ... 


6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ruth,

z veseljem pokukam na vaš blog in pogledam slikce iz hribov, vrtov ali pa iz rastlinjaka. Slike poginulih glodavcev pa... jih je res treba objavit?
Saj razumem, da vam delajo škodo in da jim je treba na nek način to preprečit, vendar utopitev ni ravno najbolj human način in če se ga že poslužujete, vsaj nam, bralcem in ogledovalem, prihranite pogled na "rezultate".
Pa brez zamere, seveda :)

Anonimni pravi ...

uboge miške :)

Helena Golenhofen pravi ...

Ja, Ruth, je potrebno na blogu objavljati slike mrtvih voluharjev? Kot blogerka pravim, da je. To ni javni, ampak zasebni blog, zato lahko blogerka objavlja tisto, kar si želi. Obiskovalci pa lahko preberejo tisto, kar želijo.

Pisanje bloga ni enostavno, vedno je prisotna samocenzura. Včasih pa je potrebno blog uporabiti za čisto sebične namene - v tem primeru za stresanje jeze nad voluharji. Kako sem sama besna na požrešne kobilice, ki pogrizejo najlepše rože. Ruth, jaz te razumem in podpiram!

LP
Helena

Evelina pravi ...

Prvič v življenju imam svoj zelenjavni vrt. Zaenkrat sem opazila le krta, bojim pa se voluharja. Zanima pa me, ali je edini način, da se jih ubije ali je kakšna možnost, da se jih prežene? KO sem to napisala, pa sem ugotovila, da če bi bil drug, bolj prijazen način, bi ga ti Ruth, gotovo uporabila. Ampak vseeno, vprašanje ostaja ...

RUTH pravi ...

Ko voluhar začne gospodarit po tvojem vrtu, ki mu posvečaš veliko energije, je ljubezni do kosmate fletne živalce konec. V to sem prepričana.
Pregnati se ga ne da - kar tako na prigovarjanje, saj mu z mamljivo hrano ponudimo pogrnjeno mizo.
Z volharjem z roko v roki se vrtnarit žal ne da ...

Anonimni pravi ...

Joj, joj kakšni komentarji. Treba je samo delat na vrtu ali v sadovnjaku - pa ti potem te živalce uničijo tvoje garanje in prizadevanje za pridelek - potem pa na te zadeve gledaš z drugega kota! Mimogrede: kaj vse se dogaja po svetu in kaj vse gledamo po TV-pa so vpleteni ljudje in ne voluharji!

LP, Majda