sem v Nemčiji ...
sobota, 31. januar 2009
petek, 30. januar 2009
sreda, 28. januar 2009
ponedeljek, 26. januar 2009
nedelja, 25. januar 2009
Zadnja januarska smučarija
Ta konec tedna je bil italijansko obarvan. Na Gorenjsko sta prišla prijatelja Marco in Roberto.
Narava je poskrbela za zimsko kuliso. V soboto smo se prebudili v belo pocukrano jutro ...
Prihodnji teden bom preživela v Nemčiji, tako sem se kljub neugodnemu vremenu podala na sneg.
Raje, Rok, Marco in Roberto so šli včeraj na Pokljuko, jaz pa sem se namenila na Dovško Babo.
Prišla sem le do planine Dovška Rožca, saj je bila vse naokrog gosto gosta megla. Ko sem pomislila, kakšno slabost mi je povzročilo zadnje smučanje v takih razmerah iz Triangla, sem hitro snela pse in se podala v dolino. Sneg je bil počasen, a užitkarski, pripeljal me je vse do Dovjega.
Tu je nekaj utrinkov s poti ...
Vse bolj je naletaval sneg ...
Današnje jutro je kazalo vzpodbuden obraz ...
Našemu italijanskemu prijatelju Marcu sem želela pokazati zimske lepote Stola, pa sem se zadnji hip odločila za varnejšo varianto v Suho ruševje.
Bila sva prva turna smučarja v tem koncu!
Marco med snemanjem. Bil je navdušen ...
Ker nisva imela dovolj, sva se spravila še na Triangel.
Doma so fantje nazdravili ...
Naložila sem kratek filmček - poglejte, zakaj mi še sedaj "gorijo" lica :)
Narava je poskrbela za zimsko kuliso. V soboto smo se prebudili v belo pocukrano jutro ...
Prihodnji teden bom preživela v Nemčiji, tako sem se kljub neugodnemu vremenu podala na sneg.
Raje, Rok, Marco in Roberto so šli včeraj na Pokljuko, jaz pa sem se namenila na Dovško Babo.
Prišla sem le do planine Dovška Rožca, saj je bila vse naokrog gosto gosta megla. Ko sem pomislila, kakšno slabost mi je povzročilo zadnje smučanje v takih razmerah iz Triangla, sem hitro snela pse in se podala v dolino. Sneg je bil počasen, a užitkarski, pripeljal me je vse do Dovjega.
Tu je nekaj utrinkov s poti ...
Vse bolj je naletaval sneg ...
Današnje jutro je kazalo vzpodbuden obraz ...
Našemu italijanskemu prijatelju Marcu sem želela pokazati zimske lepote Stola, pa sem se zadnji hip odločila za varnejšo varianto v Suho ruševje.
Bila sva prva turna smučarja v tem koncu!
Marco med snemanjem. Bil je navdušen ...
Ker nisva imela dovolj, sva se spravila še na Triangel.
Doma so fantje nazdravili ...
Naložila sem kratek filmček - poglejte, zakaj mi še sedaj "gorijo" lica :)
sobota, 24. januar 2009
Kruh
Po treh letih je odpovedal stroj za peko kruha. Ena gnetilka ni več dobro delala.
No, pa me je prejšnjo nedeljo Pia vzela v šolo in me naučila, kako se na roke zamesi testo.
VAuu, sem bila ponosna, ko je bil moj prvi hlebček tako lep in dišeč.
Ta teden me je mama Slavka presenetila z darilom za rojstni dan ...
Ter nadgradila moje znanje in naši družini naredila veliko veselje, saj je kruh sedaj čisto drugačen.
Navajeni smo bili gostega, težkega "podplatastega" iz kruhomata.
Sedaj pa nastane kruh, mehak kot puhek!
Vse je preprosto - pripravim kvasec in ga dam na toplo, medtem zmeljem 600 g kamuta, dodam ene 3 dl tople osoljene vode in vzhajan kvasec ter pustim stroju, da veselo gnete 3 minute.
Nato se čudim, kako v tej posodi, pokriti s prtičem, testo hitro vzhaja. Spet pustim stroju za trenutek veselje, počakam, da testo ponovno naraste in končno ob počasnem gnetenju dodam semena.
Testo stresem v pomaščen pekač, prižgem pečico in ... hiša kmalu zadiši :)
No, pa me je prejšnjo nedeljo Pia vzela v šolo in me naučila, kako se na roke zamesi testo.
VAuu, sem bila ponosna, ko je bil moj prvi hlebček tako lep in dišeč.
Ta teden me je mama Slavka presenetila z darilom za rojstni dan ...
Ter nadgradila moje znanje in naši družini naredila veliko veselje, saj je kruh sedaj čisto drugačen.
Navajeni smo bili gostega, težkega "podplatastega" iz kruhomata.
Sedaj pa nastane kruh, mehak kot puhek!
Vse je preprosto - pripravim kvasec in ga dam na toplo, medtem zmeljem 600 g kamuta, dodam ene 3 dl tople osoljene vode in vzhajan kvasec ter pustim stroju, da veselo gnete 3 minute.
Nato se čudim, kako v tej posodi, pokriti s prtičem, testo hitro vzhaja. Spet pustim stroju za trenutek veselje, počakam, da testo ponovno naraste in končno ob počasnem gnetenju dodam semena.
Testo stresem v pomaščen pekač, prižgem pečico in ... hiša kmalu zadiši :)
petek, 23. januar 2009
Zapisana jazzu
četrtek, 22. januar 2009
Rdeeeeče!
Drage moje.
Hvala za vse namige, kako izboljšati kri.
Pa sem stopila v akcijo - kupila sem gomolje rdeče pese.
S keramičnim lupilcem in nožem gre hitro.
Iz šestih gomoljev nastale toliko soka ...
Zraven je kozarec s sokom lucerne (stisnila sem ga iz kalčkov dveh "nadstropij" kalilnika)
Poleg klasičnega pomarančnega sem naredila poletni sok - iz zamznjenega rdečega ribeza.
Letos bom naša grmička še bolj pridno obirala in plodove zaščitila pred pticami.
Da ne pozabim - kupila sem tudi suhe marelice, tiste slastne, nepožvepljane!
No ja, pa na zdravje :)
Hvala za vse namige, kako izboljšati kri.
Pa sem stopila v akcijo - kupila sem gomolje rdeče pese.
S keramičnim lupilcem in nožem gre hitro.
Iz šestih gomoljev nastale toliko soka ...
Zraven je kozarec s sokom lucerne (stisnila sem ga iz kalčkov dveh "nadstropij" kalilnika)
Poleg klasičnega pomarančnega sem naredila poletni sok - iz zamznjenega rdečega ribeza.
Letos bom naša grmička še bolj pridno obirala in plodove zaščitila pred pticami.
Da ne pozabim - kupila sem tudi suhe marelice, tiste slastne, nepožvepljane!
No ja, pa na zdravje :)
Naročite se na:
Objave (Atom)