ponedeljek, 28. februar 2011

Ena poletna - za slovo od februarja :)

















Beljakovinski napitek

Sojo namočim, tokrat je bila v vodi več kot 24 ur.

Seme dobro sperem in ga stresem v mikser, dodam vodo in nastavim na 12-minutno kuhanje.

Maso precedim.



Okaro sem zjutraj dodala skuti, kalčkom in marmeladi, pa ni bilo slabo.

Sojino mleko sem prejle zmiksala z eno banano, dodala cimet in mleto burbon vanilijo. 

Dolga vigna

Verjetno tudi vi v teh zimskih dneh že mislite na pomlad. Jaz sem med brskanjem po slikovnem gradivu našla te zelenjavne motive. Če delate setveni načrt in želite vključiti vanj tudi dolgo vigno, ne pozabite, da ta stročnica potrebuje izjemno veliko toplote. Zato Miša Pušenjak vedno poudarja, da je idealna za kolobar s paradižnikom - seveda tistim, ki ga gojimo v domačih takih in drugačnih "rastlinjakih".


nedelja, 27. februar 2011

Gremo škijat in delat ride!!!

Kako izgleda, če se pet ultramaratoncev odpravi na sneg? In to gresta dva prvič na turno smuko, z izposojeno opremo!
Ker je večina Korošcev, se pošteno škija in na veliko dela ride. Predvsem pa se veeeliko smeji!!!